Controale la brazii de Crăciun, în pieţele din Timiş

3Comentarii
Controale la brazii de Crăciun, în pieţele din Timiş
Poliţiştii le-au pus gând rău celor care fac comerţ cu brazi de Crăciun tăiaţi ilegal. La Timişoara se află o echipă de la IGPR şi Regia Naţională a Pădurilor, care a declanşat o razie în pieţe. Autorităţile spun că, dacă vor găsi nereguli, vor da amenzi şi vor confisca pomii tăiaţi şi comercializaţi ilegal. Imagini controale 

Poliţiştii şi inspectorii silvici au declanşat o razie, înaintea sărbătorilor de iarnă, în pieţe şi târguri, pentru a preveni tăierile şi vânzările ilegale ale brazilor de Crăciun.

Acţiunea a demarat în Piaţa Badea Cârţan din Timişoara, unde echipa mixtă de control a verificat documentele de provenienţă a pomilor de Crăciun, brazii fiind identificaţi individual cu ajutorul sigiliului crotaliu. Fiecare comerciant s-a dovedit a fi însă mai inventiv decât celălalt. Puţini au fost cei găsiţi în regulă. Unii au pus sigiliul pe rămurele, pentru a-l putea scoate în momentul vânzării, pentru a folosi crotaliul la alţi brazi. Alţii au venit înarmaţi cu agrafe speciale, pentru a refolosi sigiliile cu bandă adezivă. „N-am ştiut. Nu ne-a învăţat nimeni unde să le punem. Nu tăiem noi arbori ilegal”, se apăra unul dintre vânzători. Vestea că a venit controlul s-a răspândit imediat în toată piaţa. Unii au început să sigileze pomii ad-hoc, alţii au fugit şi şi-au abandonat marfa. Unul dintre fugari şi-a lăsat molizii tăiaţi ilegal pe mâna propriului copil, de 13 ani, ştiind că autorităţile nu au cum să sancţioneze o persoană care nu a împlinit vârsta de 14 ani.

„În această perioadă, organizăm, în toate pieţele din Timiş, controale comune cu reprezentanţii Direcţiei Silvice. Verificăm toate persoanele care comercializează pomi de Crăciun. Am identificat persoane care nu au documente de provenienţă a pomilor. Acestea riscă o amendă între 1.000 şi 3.000 de lei, iar brazii deţinuţi ilegal vor fi confiscaţi”, a arătat subcomisarul Caius Spătar, din cadrul IPJ Timiş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor