Controale in spitalele din judet, pentru prevenirea infectiilor intraspitalicesti

4Comentarii
Controale in spitalele din judet, pentru prevenirea infectiilor intraspitalicesti
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a finalizat recent un control în unităţile sanitare din judeţ, în cadrul căruia a fost verificat modul de respectare al prevederilor în vigoare referitoare la prevenirea infecţiilor nosocomiale, adică contractate de pacienţi pe parcursul spitalizării. Inspectorii au ajuns la concluzia că spitalele nu au suficiente substanţe dezinfectante, dar au întocmite planuri pentru supravegherea infecţiilor de acest tip.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş au verificat dacă unităţile sanitare au în structura lor departamente specifice CPCIN (compartiment prevenire şi control a infecţiilor nosocomiale), dacă unităţile sanitare au întocmite planuri pentru supravegherea acestor infecţii şi dacă toate spitalele dispun de cantităţi suficiente de materiale de curăţenie şi dezinfecţie.

Dacă în ceea ce priveşte planurile de prevenire a infecţiilor nosocomiale şi personalul cu atribuţii de supraveghere a acestui tip de infecţii spitalele din judeţ stau bine, în ceea ce priveşte materialele şi substanţele dezinfectante concluziile nu au fost la fel de roz: ele există în spitale, dar nu în cantităţi suficiente.

„Recomandările date în urma controlului sunt de a respecta planurile pentru prevenirea şi supravegherea infecţiilor nosocomiale, de a intensifica măsurile de igienă şi de a respecta raportarea infecţiilor nosocomiale, conform cu legislaţia în vigoare”, spune Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş.

De asemenea, la toate unităţile sanitare au fost făcute recomandări pentru ca fiecare spital să-şi stabilească un program de dezinfecţie, pe termen scurt, tocmai pentru a preveni apariţia acestor infecţii. Prima unitate care a anunţat un astfel de program este Maternitatea Odobescu din Timisoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor