Contre in Consiliul Local Timisoara. Unii consilieri spun ca nu au primit proiectele inainte de plen

De Adrian Panduru
Contre in Consiliul Local Timisoara. Unii consilieri spun ca nu au primit proiectele inainte de plen
© TION: Contre in Consiliul Local Timisoara. Unii consilieri spun ca nu au primit proiectele inainte de plen
Sala de consiliu a Primăriei Timișoara a „bubuit” joi ca un club cu sunetul reglat prost. Pe „scenă”, consilierii locali ai urbei de pe Bega, care s-au contrazis, timp de mai bine de o oră, referitor la proiectele de hotărâre pe care le primesc sau nu, care ajung la ei prea târziu, înainte de a le putea citi și a le discuta în comisii.

Proiectele introduse pe ordinea de zi în ultimele momente și nepublicate pe site-ul municipalității au ajuns o obișnuință pe perioada primului mandat al primarului Nicolae Robu. Iată că cel de-al doilea mandat continuă în același ton.

Consilierul local Dan Idolu a avertizat în legătură cu faptul că unele proiecte de pe ordinea de zi nu au fost analizate în comisiile de specialitate (care au loc înainte de ședința propriu-zisă), iar altele nu au fost consultate de consilieri înainte de ședință.

„E posibil ca unele proiecte să nu fi ajuns la toate comisiile”, a spus primarul Timișoarei Nicolae Robu. Primarul a sugerat întocmirea unui regulament prin care, dacă până la o anumită oră proiectele nu ajung în comisii, atunci ele să fie considerate suplimentare.

„În regulament spune că proiectele de hotărâri se trimit spre știință și analiză tuturor comisiilor cu patru zile înainte de ședință. Ultimele, despre care vă vorbește colegul, nu s-au dezbătut marți. Eu v-am propus ca acei care se ocupă de repartizarea documentelor pe comisii să ne trimită pe competențele comisiei. Eu am văzut un lucru care mă stupefiază, absolut toate documentele vin la toate comisiile. Eu, personal, am pretenția să le citesc, pentru că m-am angajat să vin cu propuneri constructive”, a spus consilierul local Ilare Bordeașu.

Primarul Timișoarei a arătat un raport de avizare pe care se află semnăturile unor consilieri din comisiile respective pe anumite proiecte, care erau reclamate că nu au trecut prin aceste organisme de specialitate.

După aproximativ o oră de certuri și discuții, s-a făcut propunerea ca proiectele care apar la două ore de la data convocării comisiei să fie considerate suplimentare.

„Nu cred că este de bun augur să mergem pe drumul acesta. Se pot cere clarificări. Iată că din mers se lămurește totul, că toate proiectele au fost la comisii”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Este prima ședință a consilierilor locali aleși la alegerile din 5 iunie 2016, după cea de validare și cea de formare a comisiilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !