Continua seria cursurilor de pregatire la Camera de Comert Timis: formatori si inspectori resurse umane

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Continua seria cursurilor de pregatire la Camera de Comert Timis: formatori si inspectori resurse umane
© Tion: Continua seria cursurilor de pregatrie la Camera de Comert Timis: formatori si inspectori resurse umane
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregăteşte în perioada următoare două noi cursuri de pregătire profesională. Primul se adresează celor care doresc să devină formatori, iar cel de-al doilea inspectorilor de resurse umane.

Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați, furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulților și pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează o nouă serie a cursului acreditat de FORMATOR (cod COR 242401), care se va desfășura în perioada 19 – 28 septembrie 2016 (luni-vineri, orele 1600-2100), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul este în concordanță cu noul standard ocupațional din 2007 și este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele obţinute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS) și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).
Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de Formator iar obținerea certificării dă dreptul la practicarea acestei meserii.

Cursul de formator se adresează persoanelor care doresc să ofere în condiții legale cursuri și traininguri; persoanelor care oferă în cadrul firmei, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, programe de formare; celor care doresc să se dezvolte personal, prin dobândirea de abilități și competențe, pentru transmiterea corectă și eficientă a unor mesaje către terți; persoane din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.

La finalul cursului, participanții vor ști să identifice necesitățile de instruire; să folosească limbajul verbal, nonverbal și paraverbal în favoarea lor; să administreze situații dificile (ex. grupe de cursanți neinteresați de învățare); să aleagă informația relevantă pentru obiectivele de instruire; să construiască activități care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire; să faciliteze învățarea pe parcursul și după finalul programului de prezentare/instruire; să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante; să facă rapoarte de instruire relevante pentru o firmă; să organizeze programele de prezentare/instruire.

Cursul de formator are la bază metode dinamice, interactive și practice în formarea viitorilor traineri. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

De asemenea, CCIAT organizează o nouă serie a cursului de Inspector / Referent Resurse Umane, care se va desfășura în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2016 (de luni până vineri, între orele 17.00 – 20.00), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări iar certificatele obţinute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS) și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

Structura cursului este următoarea: Contractul individual de muncă; Vechimea în muncă; Contractul colectiv de muncă; Jurisdicţia muncii; Răspunderea salariaților; Salarizarea. Permisul de muncă; Formarea profesională; Asigurările sociale de stat; Noțiuni de organizare și legislația muncii; Inițiere în căutarea unui loc de muncă; Modul de desfășurare a activității ca întreprinzător particular; Aplicații în Programul REVISAL.

În cadrul cursului, se va desfășura și un modul de instruire în aplicația REVISAL, în urma căruia se obține și un certificat de participare.

Pentru modulul de instruire REVISAL fiecare participant va avea acces individual la un laptop. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere, conform Ghidului Serviciilor. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 104, tel. 0720444121, e-mail: tania.avramov@cciat.ro, Tania Avramov – manager DFPP.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor