Continental extinde productia de anvelope de inalta performanta, in fabrica sa din Timisoara

Continental extinde productia de anvelope de inalta performanta, in fabrica sa din Timisoara
ADVERTORIAL. Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, produce în fabrica sa din Timișoara o gamă largă de anvelope. Portofoliul include anvelope de foarte înaltă performanță, anvelope pentru vehicule utilitare ușoare (VAN), precum și anvelope pentru automobile electrice. În decursul celor 16 ani de producție, fabrica de anvelope Continental din Timișoara a produs și livrat peste 180 de milioane de anvelope către clienții săi la nivel global. Divizia de Anvelope a investit peste 400 de milioane de euro și a creat peste 2.400 de locuri de muncă pentru a crea o creștere constantă.

În 2016 a fost adăugată o nouă anvelopă de 20 de țoli la linia de produse de foarte înaltă performanță (UHP-Ultra High Performance). Noul tip de anvelopă este creată pentru condiții speciale de drum, având o serie de caracteristici care permit performanțe foarte bune pe trasee off road. Modelul special de pe banda de rulare maximizează drenajul apei și, astfel, sporește suprafața de aderență.

„Încă de la startul producției de anvelope în Timișoara, țelul nostru a fost mereu să producem pentru clienții noștri anvelope care sunt în totală conformitate cu cerințele speciale ale acestora, precum și să ne creștem pas cu pas portofoliul de produse. Includerea noii anvelope de înaltă performanță sub brandul General Tire în portofoliul nostru de produse este un pas important pentru noi, unul ce ne demonstrează că suntem pe calea cea bună spre realizarea strategiei noastre pe termen lung, și anume produse care aduc valoare adăugată ridicată”, a declarat Sorin Samonid, directorul general al Continental Anvelope Timișoara.

Continental Anvelope Timișoara este prima și cea mai mare investiție a corporației Continental în România. Încă din anul 2000, când s-a lansat producția în serie la Timișoara, compania a investit constant în noi tehnologii pentru a îmbunătăți eficiența proceselor de producție, precum și în implementarea de soluții moderne de ergonomie, automatizare și protecția mediului.

Corporația Continental

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări.

Divizia Anvelope

Divizia de Anvelope operează 24 de locații de producție și cercetare-dezvoltare la nivel global. Gama largă de produse și investițiile constante în cercetare-dezvoltare contribuie major la o mobilitate eficientă din punctul de vedere al protecției mediului și al costului. Unul din producătorii de anvelope de top la nivel global, cu peste 49.000 de angajați, divizia de anvelope a înregistrat vânzări de 10,4 miliarde dolari în 2015.

Continental în România

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.