Contestatii la Titularizare: Sapte profesori din Timis au luat peste 5. Peste 20 de note scazute

De Adrian Panduru
Contestatii la Titularizare: Sapte profesori din Timis au luat peste 5. Peste 20 de note scazute
© Tion: Contestatii la Titularizare: Sapte profesori din Timis au luat peste 5. Peste 20 de note scazute
S-au rezolvat contestațiile la concursul de Titularizare. După examen, profesorii nemulțumiți de note au depus, în județul Timiș, 101 contestații.

Din cele 101 contestații depuse de cadrele didactice din Timiș, 43 de note au rămas nemodificate, 24 de note au fost scăzute, iar 34 de note au fost modificate „în sus”. În urma contestațiilor la Titularizare, șapte cadre didactice au obținut note peste 5. Aceste cadre didactice aveau note sub 5 înainte de contestații. O notă peste 5 sau echivalentă cu acest calificativ le dă dreptul să spere la un post de suplinitor. Pentru un post de titular este nevoie de nota 7 și ca postul să fie… disponibil…

După contestațiile la Titularizare, în Timiș, 126 de candidați au luat note sub 5, față de 131 care au luat acest calificativ înainte de contestații. 241 de candidați au luat note între 5 și 6,99, după contestații, față de 251 de candidați cu aceste note înainte de contestații. După contestații a crescut numărul profesorilor din Timiș care au luat note mai mari sau egale cu 7, la 323, de la 308.

Nu s-a schimbat numărul notelor de 10, după contestații. Patru candidați au luat nota 10 la examen, la Matematică. A rămas și aceeași notă de 1, a unui candidat la Educație Fizică și Sport.

În Timiș, s-au înscris la examen 916 candidați, iar la proba scrisă (desfășurată în 20 iulie) s-au înscris 869 de dascăli. În cele din urmă, 692 de lucrări au fost transmise pentru evaluare, iar două au fost anulate.

Profesorii care vor un loc de titular la catedră trebuie să ia peste nota 7 la examen. Cei care vor ocupa un post de suplinitor trebuie să aibă minim nota 5. Și mai este o condiție foarte importantă. Indiferent dacă iau nota minimă sau nu, trebuie și să existe un post pentru acești profesori.

Multe dintre posturile titularizabile sunt destinate educatoarelor și învățătoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare în limba germană și 27 de posturi pentru educatoare în limba română. Pentru învățătoare sunt disponibile 12 posturi, șapte pentru predare în limba română, restul în germană și maghiară. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educație Fizică și Sport și cinci pentru profesorii de Muzică Instrumentală și Vocală.

Articole pe aceeași temă:

Emotii pentru sute de profesori din Timis. S-au afisat rezultatele la Titularizare

Rezultatele profesorilor in Timis: patru de 10 si o nota de 1 la Titularizare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor