Constructia aqua-park Lugoj, blocata de contestatii la licitatie

De Corina Eva
1Comentariu
Constructia aqua-park Lugoj, blocata de contestatii la licitatie
Constructia aqua-park Lugoj, blocata de contestatii la licitatie
În locul fostului ştrand din Lugoj este propusă o amenajare modernă, care să îmbine funcţiunea de aqua-park cu ceea sportivă. Lucrarea a fost atribuită de Primăria Lugoj unei firme din localitate. O altă firmă din Timişoara, care a dorit să realizeze această lucrare a depus o contestaţiie acuzând o garanţie nerealistă de valabilitate a lucrării. Vezi ce se întamplă acum!

Contestaţia depusă Saman Construct din Timişoara la atribuirea făcută de Primăria Lugoj firmei Matcon a fost soluţionată. Conform reprezentanţilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), firma Matcon şi-a crescut punctajul considerabil oferind o garanţie nerealistă la lucrare. „În caietul de sarcini garanţia minimă cerută era de 24 de luni, iar firma Matcon a oferit o garanţie de 240 de luni la întreaga construcţie, lucru contestat de una dintre firmele concurente. Criticile contestatoarei formulate împotriva ofertei desemnate câştigătoare bazate pe pretinsul caracter nerealist al duratei de garanţie acordate de câştigător sunt considerate întemeiate în parte”, a declarat Ovidiu Zară, purtător de cuvânt al CNSC, pentru Redeşteptarea. Acesta a mai precizat că ponderea garanţiei este de 15% din totalul punctajului primit de un ofertant. Prin Decizia Nr. 1963/C3/2230, Consiliul „anulează rezultatul de procedură consemnat în raportul procedurii şi în adresele de comunicare a rezultatului. Dispune continuarea procedurii de atribuire, în maxim cinci zile de la primirea prezentei, prin reevaluarea ofertei desemnate câştigătoare”. Împotriva deciziei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

„Firmei câştigătoare i s-a cerut să motiveze termenul oferit ca şi garanţie. Acum se aşteaptă un nou răspuns. Dar pot să afirm că un ştrand nu se face pentru trei ani, cu siguranţă funcţionalitatea acestuia vizează câţiva zeci de ani” ne-a spus primarul Lugojului, Francisc Boldea.

Licitaţia pentru construirea ştrandului a fost depusă pe sistemul de achiziţii publice pe data de 11 aprilie. “În locul fostului ştrand din Lugoj este propusă o amenajare modernă, care să îmbine funcţiunea de aqua-park cu ceea sportivă. Principalele lucrări propuse pentru realizarea acestei zone de agrement sunt: a) Refuncţionalizare şi modernizare zonă terenuri de sport, b) Reabilitare bazin vechi şi crearea unei zone destinate agrementului acvatic, c) Realizarea unei zone pentru copii”, se arată în descrierea proiectului pe site-ul e-licitaţie.ro.

Cele cinci firme care au dorit să realizeze lucrările sunt Hidroconstrucţia Caransebeş, Matcon, Dirksen Special Beton, Grup Prima Cons şi Saman Construct. După semnarea contractului de execuţie, lucrările trebuie finalizate într-un an şi cinci luni. Valoarea proiectului este de 8,495,838.71 lei.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor