Consiliul Judeţean vrea negocieri cu Marian Iancu

4Comentarii
Consiliul Judeţean vrea negocieri cu Marian Iancu
Mult aşteptata preluare a clubului FC Timişoara a cunoscut miercuri dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Timiş o nouă etapă. Pe undeva se pare că situaţia se complică, Ovidiu Tender fiind de acord cu preluarea, dar opreaţiunea se va desfăşura prin intermediul societăţii Inter Center, deţinută împreună de omul de afaceri timişorean şi Consiliul Judeţean.

Societatea pe acţiuni are în proprietate hotelul Internaţional, fosta vilă de protocol a cuplului Ceauşescu la Timişoara, respectiv fostul garaj al partidului. Problema este că 51% din capitalul Inter Center este deţinut de către Tender, în acest fel CJT fiind atras chiar dacă doreşte sau nu în afacerea cu Poli. Miercuri dimineaţă, conducătorii instituţiei, în frunte cu preşedintele Constantin Ostaficiuc, s-au reunit în cardul unei întâlniri ce s-ar putea defini ca un fel de „consiliu de administraţie” a Inter Center. „Am discutat şi am fost mandatat să demarăm negocierile pentru FC Timişoara”, a declarat la finalul discuţiilor Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT, deşi iniţial spusese că nu va da nici un fel de declaraţii oficiale. Aceasta deoarece la ora 15 era aşteptată organizarea unei conferinţe de presă la Timişoara, la care să participe chiar Ovidiu Tender. „În urma discuţiilor purtate cu domnul Tender pot să vă anunţ că nu va mai avea loc această conferinţă de presă. Astfel, mi-am asumat eu răspunderea de a face declaraţia de presă”, a mai declarat Ostaficiuc. Din păcate, el nu a putut răspunde şi întrebărilor despre ceea ce înseamnă aceste negocieri, dacă instituţia pe care o conduce va aloca şi bani în acest sens. Mai mult, Ostaficiuc a mai anunţat că s-a şi format o comisie „de negociere”, din care vor face parte secretarul CJT, Petrişor Nădăştean, şeful Comisiei economice, Viorel Sasca, respectiv directorul economic al instituţiei, Dan Cionvică. Interesant, la scurt timp de la anunţarea acestei „comisii de negocieri”, Sasca nu prea avea cunoştiinţă de faptul că o va „popula”. Eventualele negocieri s-ar purta pentru un pachet de 65% din acţiunile clubului, Tender poate prelua aceste acţiuni prin Inter Center fără nici o problemă, deţinând 51% din capitalul acesteia.

Interese imobiliare

Gurile rele vorbesc deja despre anumite solicitări mai „grele” din partea lui Tender, legat de subiectul FC Timişoara. Se discută mai ales despre terenurile de la stadion, unde s-ar putea realiza nişte construcţii de toată frumuseţea. Totodată, există posibilitatea ca prin intermediul Inter Center să se solicite un credit pentru plata acţiunilor luate de la Iancu. Creditul ar putea fi garantat cu patrimoniul societăţii, cu Hotelul Internaţional. Dacă acest credit nu se plăteşte, hotelul ar putea fi „executat”. O altă variantă vehiculată se referă la solicitarea efectuării de către CJT de plăţi pentru echipă, în cazul refuzului de plată, numărul acţiunilor Consiliului Judeţean fiind diminuat. Surse din cadrul instituţiei spun că această diminuare a acţiunilor deţinute ar putea fi chiar benefică, CJT scăpând din această afacere în care ar putea intra fără voia sa. Desigur, toate acestea sunt numai speculaţii. Tot speculaţii sunt şi informaţiile conform cărora semnarea acordului de cedare a acţiunilor de către Marian Iancu în favoarea lui Tender sau a Inter Center, asta rămâne de stabilit, ar urma să aibă loc într-un cadru oficial săptămâna viitoare, luni, la Bucureşti. Valoarea capitalului social reprezentat de cele 65% din capitalul clubului depăşeşte 14 milioane de euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor