Consiliul Judeţean vrea bani europeni pentru Şcoala Gheorghe Atanasiu

Consiliul Judeţean vrea bani europeni pentru Şcoala Gheorghe Atanasiu
Un nou proiect depus pe Programul Operaţional Regional Consiliul Judeţean Timiş vrea să acceseze o finanţare importantă pentru reabilitarea clădirii Şcolii de Arte şi Meserii Gheorghe Atanasiu din Timişoara.

La următoarea şedinţă de plen se va vota alocarea unei sume destul de mari pentru realizarea serviciilor de proiectare a construcţiilor. În acest scop a fost propusă spre a fi alocată din bugetul Timişului suma de 74.885 euro plus TVA, respectiv … 889.113 euro (380.000 lei), spune proiectul de hotărâre. Să sperăm că suma de 800.000 de euro este doar o greşeală a unei dactilografe şi nu o estimare ciudată, alcătuită din preţ plus un procent inimaginabil de mare pentru taxa pe valoarea adăugată.

Lucrările de reabilitare ale clădirii ar urma să fie de proporţii, aceasta dacă avem în vedere şi faptul că finanţarea ce va fi accesată pe Programul Operaţional Regional, pe domeniul de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, finanţarea minimă ce poate fi solicitată fiind de 500.000 de lei iar cea maximă de 67 de milioane de lei. Banii primiţi de la Uniunea Europeană ar urma să fie folosiţi pentru consolidarea şi reabilitarea clădirilor dar şi la dotarea cu echipamente. Obţinerea finanţării pare destul de facilă, având în vedere că deocamdată nu a fost depusă nici o solicitare pentru suma de 29 de milioane de euro alocată numai Regiunii Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor