Consiliul Judeţean presează Medicina Legală

1Comentariu
Consiliul Judeţean presează Medicina Legală
Un an fără chirie, din 2010 pe bani. Consiliului Judeţean Timiş solicită urgentarea lucrărilor la investiţia Institutului de Medicină Legală la Timişoara. În prezent, IML îşi desfăşoară activitatea într-o clădire aparţinând CJT, preluată la pachet cu Spitalul Judeţean, în momentul când administrarea acestuia a fost preluată de judeţ.

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de plen, consilierii au avut de adoptat un proiect de hotărâre prin care se prelungea contractul de administrare al clădirii respective de către IML Timişoara. Aceasta este utilizată gratuit de instituţia din cadrul Ministerului  Justiţiei. Propunerea prezentată prevedea prelungirea contractului de administrare pe o perioadă suplimentară de doi ani.

Medicina Legală îşi construieşte de mai mulţi ani un sediu propriu dar din anumite motive, financiare, finalizarea construcţiei a fost amânată. Ideea prelungirii contractului pentru actuala locaţie nu a fost neapărat pe placul consilierilor judeţeni. Ei au spus că instituţia profită de bunăvoinţa CJT şi foloseşte clădirea gratis. În aceste condiţii, ei au pus la cale un plan prin care urmăresc să facă presiuni pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu. Iniţial, amendamenul propus prevedea reducerea duratei noului contract la un an şi nu la doi. Măsura nu a fost considerată îndeajuns.

În aceste condiţii, amendamenul a fost „suplimentat”, propunerea a fost ca un an de zile contractul de administrare să fie realizat gratuit iar pentru următorul an să fie iniţiate discuţii pentru închirierea pe bani a vechiului sediu. „Cu cât stau mai mult acolo cu atât vor plăti mai mulţi bani, sperăm ca aşa să îi presăm să-şi termine sediul”, spunea unul dintre consilierii judeţeni.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor