Consiliul Judeţean învârte banii la Spitalul Judeţean

4Comentarii
Consiliul Judeţean învârte banii la Spitalul Judeţean
Veşnicele interimate şi conduceri schimbate la Spitalul Judeţean Timişoara au pus în dificultate programul investiţional desfăşurat de Consiliul Judeţean Timiş la unitatea spitalicească.

Noi am alocat aproape un milion de euro pentru investiţii la Judeţean, din păcate problemele cu conducerea au făcut dificlă utilizarea banilor”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT. El a mai spus că situaţia s-a rezolvat acum, noul director, Avram Jecu, fiind instalat oficial în fruntea spitalului în urma câştigării concursului pentru postul respectiv. „Lucrările nu au evoluat cum am vrut noi. CJT a dat bani, aceştia nu au fost folosiţi cum trebuie”, a adăugat şeful CJT. Din suma totală alocată au fost cheltuiţi doar 12 miliarde de lei vechi, deci mai puţin de jumătate. Pentru a nu se pierde alocarea din buget, o parte dintre banii prevăzuţi pentru unele lucrări nerealizate a fost alocată altor lucrări, în acest fel fiind posibilă măcar utilizarea unei părţi. Pe proiecte mai sunt numeroase alte investiţii, multe realizate în parteneriat public-privat. Sunt avute în vizor investiţii la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, la laboratorul spitalului, dar şi realizarea unui sistem „lamelar” de aer condiţionat pentru patru dintre sălile de operaţie ale spitalului. Se va mai lucra şi la secţia de imunologie a instituţiei de sănătate. De asemenea, se doreşte demararea lucrărilor la instalaţiile de apă şi canalizare din corpurile spitalui la care acestea nu au fost încă schimbate. În ceea ce priveşte lifturile, la patru dintre acestea problemele au fost rezolvate. Este de aşteptat ca banii alocaţi în acest an să nu fie utilizaţi în totalitate. Dar Constantin Ostaficiuc are „în mânecă” asul numit fondul de rezervă. Banii neutilizaţi vor fi trecuţi aici, iar anul viitor vor fi din nou trecuţi la investiţii pentru Spitalul Judeţean.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor