Consilierul judeţean Viorel Sasca, exclus din PNŢCD

3Comentarii
Consilierul judeţean Viorel Sasca, exclus din PNŢCD
Alesul judeţean a fost exclus din partid de către aripa PNŢCD-Marian Miluţ. Acesta i-a trimis o adresă preşedintelui CJ Timiş în care precizează că prim-vicepreşedintele PNŢCD Timiş Viorel Sasca a fost exclus din partid, i s-a retras sprijinul politic, ceea ce înseamnă că ar urma să îşi piardă calitatea de consilier.

Ţărăniştii, divizaţi în două grupări, una condusă de Radu Sârbu şi cealaltă avându-l în frunte pe Marian Miluţ, continuă să se excludă reciproc din partid. Cele două conduceri îşi contestă legitimitatea. Pe adresa Consiliului Judeţean Timiş, în atenţia preşedintelui instituţiei, Constantin Ostaficiuc, a ajuns o depeşă de la preşedintele PNŢCDMarian Miluţ, care face referire la consilierul judeţean ţărănist Viorel Sasca, preşedintele Comisiei economice a CJT: „Vă aducem la cunoştinţă, prin prezenta, faptul că Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a hotărât, în şedinţa din 24 septembrie 2009, cu majoritatea voturilor exprimate şi o abţinere, retragerea sprijinului politic şi excluderea din PNŢCD a domnului Sasca Viorel Zoltan, consilier judeţean din partea Alianţei pentru Timiş (PNL-PNŢCD-FDGR). Urmare a acestei hotărâri, vă adresăm rugămintea să luaţi deciziile pe care legea în vigoare le impune”, se arată în adresa lui Miluţ.

Viorel Sasca nu îşi face însă probleme pentru faptul că, în mod normal, conform legii, ar trebui să îşi piardă funcţia, calitatea de ales judeţean (urmând să fie înlocuit de următorul pe lista Alianţei pentru Timiş), pentru că nu îl recunoaşte ca preşedinte pe Miluţ, deci nu se consideră exclus din partid. Adresa va fi discutată probabil în şedinţa CJT de la finele lunii. Cum cele două tabere din PNŢCD sunt în proces, Sasca spune că nu se poate lua nicio decizie în privinţa sa. „Următorul pe listă ar fi Octavian Sandu de la noi, dar voi aduce o hârtie de la Tribunalul Bucureşti, cum că există procese pe rol, că ne judecăm. Câtă vreme este contestată calitatea de preşedinte a domnului Miluţ, nu se poate întâmpla nimic. Noi, într-un congres statutar, am ales un alt preşedinte. Ne aflăm în instanţă cu această grupare, ca atare deciziile luate de Miluţ şi acoliţii lui nu pot fi puse în aplicare. Ştampila partidului este încă la ei din cauza că justiţia noastră lucrează foarte lent”, ne-a declarat Sasca.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor