Consilierul judeţean Matei Suciu şi-a scris demisia!

2Comentarii
Consilierul judeţean Matei Suciu şi-a scris demisia!
Timisoara - Unul dinre puţinele puncte aprig disputate la proxima şedinţă de plen a Consiliului Judeţean Timiş, desfăşurată marţi, a fost cea referitoare la modificarea componenţei Comisiei paritare pentru atribuirea către operatorii de transport rutier a traseelor cuprinse în programele de transport judeţene.

„Bătălia” s-a dat pe una dintre propunerile pentru această Comisie. Dacă cea lansată de Comisia de Urbanism a CJT, pentru consilierul Leo de Mayo, a fost aprobată fără nici o problemă, cea lansată de Comisia de Administraţie a instituţie, a consilierului Matei Suciu, a suscitat puternice dispute între două tabere în care s-au constituit consilierii judeţeni. Această dispută dar mai ales vehemenţa cu care au fost susţinute argumentele este greu de înţeles, cu atât cu cât rolul Comisiei este unul „de poştaş”, după cum a spus chiar cel vizat, Matei Suciu. Respectiva Comisie de atribuire nu prea este de atribuire, membrii acesteia doar analizează dosarele depuse de firmele de transport şi le transmite către Ministerul Comunicaţiilor, unde se desfăşoară de fapt licitaţia.

Demisie în plen

Revenind la subiect, să spunem că motivul contestării lui Matei Suciu este legat de funcţia de angajat a acestuia la una dintre singurele două firme care realizează transport de persoane pe rutele judeţului Timiş. „Eu am încercat doar să ajut această firmă. Prin aceasta am vrut să îi ajut să nu se ajungă la un monopol, cealaltă firmă care efectuează transport deâine 80% dintre rute. Dacă trebuie, îmi dau demisia”, a declarat Suciu. Zis şi făcut! Preşedintele Constantin Ostaficiuc i-a cerut şi Suciu s-a executat, scriindu-şi în plenul CJT demisia. De la firma respectivă, normal. Ce nu am reuşit totuşi să aflăm este dacă există impedimente juridice sau nu legat de această calitate de angajat a lui Suciu. Doar angajat, nu şi acţionar. Toată lumea vorbea numai de impedinmente morale, nu şi legale. Dar, pentru a nu fi probleme, demisia a fost scrisă. Întrebat dacă va contrasemna sau nu hotărârea consilierilor judeţeni de votare în comisie a lui Matei Suciu, secretarul CJT, Petrişor Nădăştean, a dat un răspuns simplu: „Asta e treaba mea!”. Trebuie spus că Matei Suciu este unul dintre puţinii care au mai lucrat cu acest domeniu al traseelor de transport, el fiind în urmă cu ceva timp şeful Autorităţii Rutiere Române, filiala Timiş, organism ce a avut în trecut atribuţii pe acest sector.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor