Consilierii şi parlamentarii, invitaţi la masă la cantina săracilor din Timişoara

17Comentarii
Consilierii şi parlamentarii, invitaţi la masă la cantina săracilor din Timişoara
Consilierii locali din oraşul de pe Bega şi parlamentarii de Timiş vor avea ocazia să vadă ce mâncare primesc, de câţiva lei pe zi, beneficiarii Cantinei de Ajutor Social din Timişoara. Viceprimarul Adrian Orza i-a invitat la o masă la cantina socială.

Intenţia viceprimarului este de a-i invita oficial la o masă la Cantina de Ajutor Social pe consilierii locali din Timişoara şi parlamentarii de Timiş, pentru a-i pune la curent cu greutăţile cu care se confruntă această unitate de asistenţă socială şi implicit persoanele nevoiaşe care îşi primesc hrana zilnică de la cantina socială, multe probleme fiind cauzate şi de actualul cadru legislativ.

Masa va fi organizată în luna iunie, a precizat edilul, atunci când se împlinesc cinci ani de când Cantina de Ajutor Social Timişoara funcţionează în noul sediu de pe strada Telegrafului nr. 8.

„Vrem să organizăm o masă la care să îi invităm şi pe consilierii locali, şi pe parlamentari, să discutăm despre anumite modificări legislative, modificări care ar trebui aduse legii care reglementează funcţionarea cantinelor sociale. Vrem să le explicăm care sunt problemele cu care se confruntă cantinele. Nu cred că strică nimănui să mănânce o masă acolo. Este o invitaţie deschisă, sinceră, şi fără nimic peiorativ în ea. Sunt două categorii mari de beneficiari: persoane care primesc gratuit hrană şi persoane care trebuie să plătească 30 la sută din venit pentru a primi mâncare. Sunt situaţii absurde, persoane care depăşesc cu 10 lei plafonul pentru gratuite şi trebuie să plătească”, a explicat viceprimarul Adrian Orza. Edilul spune că ideal ar fi ca fiecare oraş, fiecare primărie, să poată să-şi stabilească propriile reguli în ceea ce priveşte aceste cantine sociale, care le asigură masa zilnică categoriilor defavorizate de persoane.

Cantina de pe Telegrafului avea, la finele anului 2009, 430 de beneficiari. Din cei 430 de abonaţi, 68,52% erau copii, 7,61% persoane cu handicap, 5,08% persoane vârstnice cu diferite boli cronice, iar 18,79% persoane fără venit, aflate în situaţii socio-economice şi medicale deosebite şi persoane pensionate pe caz de boală. Alocaţia zilnică de hrană este de 8,5 lei pe zi de beneficiar, după ce a fost majorată în luna februarie, pentru că înainte era de 7 lei.

Meniu de Paşti la cantina socială

Până să discute despre modificarea legilor, reprezentanţii Cantinei de Ajutor Social din Timişoara se pregătesc de Paşti şi s-au asigurat ca şi persoanele nevoiaşe să simtă, pe cât posibil, că e sărbătoare. Ei au pregătit un meniu special pentru timişorenii cărora le asigură hrana, din care nu vor lipsi carnea de miel şi ouăle roşii. Meniul pentru perioada 2-5 aprilie 2010 cuprinde mâncare gătită pentru două zile, respectiv ciorbă de miel şi piure de cartofi cu tocăniţă de miel, şi hrană rece pentru două zile, respectiv gulaş de vită la conservă, carne de vită la conservă, costiţă afumată, salam, caş, ouă roşii, iaurt, pâine şi cornuri cu rahat.

De asemenea, beneficiarii cantinei au primit joi şi pachete de Paşti în valoare de 45 de lei de persoană asistată, cu dulciuri, sucuri, cozonaci, fursecuri şi alte produse de patiserie.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor