Consilierii locali din Timişoara riscă să fie tăiaţi la salarii

17Comentarii
Consilierii locali din Timişoara riscă să fie tăiaţi la salarii
Aleşii locali timişoreni riscă să fie penalizaţi salarial după ce au refuzat să pună în aplicare o sentinţă judecătorească. Consiliul local a refuzat să aprobe un Plan Urbanistic Zonal, după cum erau obligaţi printr-o sentinţă civilă irevocabilă a Tribunalului Timiş.

Aleşii s-au revoltat chiar în urma faptului că o instanţă le poate impune cum să voteze. Drept urmare, proiectul de hotărâre care prevedea aprobarea PUZ-ului pentru construirea de locuinţe colective pe strada Grigore Alexandrescu, o investiţie estimată de beneficiarul PUZ-ului, SC Sedako Group SRL, la 8 de milioane de euro, a fost respins la vot, marţi, în plen. Consilierii au hotărât chiar să trimită proteste la Consiliul Superior al Magistraturii şi la Ministerul Justiţiei pentru că, prin această sentinţă, sunt încălcate drepturile aleşilor locali, care ar trebui să voteze după cum le dictează conştiinţa, spun aceştia. Povestea e simplă: beneficiarul a depus deocumentaţiile pentru aprobarea PUZ-ului la primărie, nu i s-a răspuns în termen de 30 de zile şi a apelat la procedura aprobării tacite, obţinând câştig de cauză în instanţă. Reprezentanţii Sedako Group au ţinut să precizeze, miercuri, că ei nu se află în conflict cu primăria şi solicită repunerea în discuţie a proiectului de hotărâre, într-o nouă şedinţă de consiliu. Avocatul acestora, Călin Bot, a arătat că, în cazul în care aleşii refuză în continuare să aprobe PUZ-ul, aceştia riscă lucruri mult mai grave, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 27 din 2003 privind procedura aprobării tacite: sunt obligaţi la plata unei amenzi judiciare reprezentand 20% din salariul minim net pe economie pentru fiecare zi de întârziere, precum şi la plata unor despăgubiri pentru daunele cauzate prin întarziere. „Probabil a fost doar o reacţie emoţională a consilierilor locali. Noi nu ne aflăm în conflict cu primăria, ei se află în conflict cu legea! Sperăm că vor reveni asupra deciziei. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom urma căile legale şi vom continua acţiunea prin care să cerem daune, să facem plângeri penale, să urmărim penalizările prevăzute de OU 27/2003 şi ale tuturor legilor în vigoare”, a precizat Laura Buga, director Sedako Group. Rămâne de văzut ce vor hotărî primăria şi consilierii, însă beneficiarii PUZ-ului le recomandă tuturor cetăţenilor să apeleze la procedura aprobării tacite în cazul în care administraţia publică locală nu le dă răspuns în termenul prevăzut de lege.

Consilierii locali timişoreni se revoltă împotriva judecătorilor17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor