Consilierii judeteni au votat un proiect, dar nici ei nu stiu daca a fost aprobat sau nu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Consilierii judeteni au votat un proiect, dar nici ei nu stiu daca a fost aprobat sau nu
© Tion: Consilierii judeteni au votat un proiect, dar nici ei nu stiu daca a fost aprobat sau nu
Consilierii județeni din Timiș au parlamentat zeci de minute pe marginea unui proiect de hotărâre, la plenul extraordinar desfășurat miercuri, 14 decembrie. Până la urmă chiar și proiectul a rămas… în pronunțare… după ce a fost votat.

Este vorba de un proiect prin care se cerea aprobarea neexercitării dreptului de preempțiune asupra unor imobile. Practic, imobile din care Consiliul Județean Timiș avea o cotă parte (în multe cazuri infimă) urmau să fie înstrăinate, iar Consiliul Județean Timiș urma să-și dea acordul pentru acest lucru, „spunând” că nu își dorește cumpărarea lor.

Ei bine, la acest proiect, consilierul județean PNL Liviu Cocean a avut un amendament, spunând că anumite locații, trei la număr, situate pe Bulevardul Regele Carol din Timișoara, în valoare totală de aproximativ 137.000 euro, ar putea fi cumpărate de CJ Timiș pentru a muta acolo anumite spații ale bibliotecii județene – instituție care este împărțită în 12 locuri, unele improprii sau parțial improprii. A făcut acest amendament (care a picat), iar la votul final nu s-a putut da un verdict – dacă proiectul a trecut, rămânând în „pronunțare”, secretarul instituției spunând că va da un verdict după o analiză.

Consilierii nu s-au putut decide dacă acesta este un proiect de patrimoniu (care trebuia să treacă cu 25 din voturile celor 37 de consilieri) sau unul care putea trece cu jumătate plus unu din voturi – în acest caz proiectul poate fi considerat „admis” deoarece a întrunit 23 de voturi.

Parlamentările au durat mult pe marginea acestui proiect, iar confuziile au fost și ele la ordinea zilei.

„La șecția din Freidorf a bibliotecii județene sunt volume de valoare mare care sunt supuse degradării, nu sunt condiții proprii pentru a le depozita, nici măcar pentru a le expune. Rog colegii să-și exprime votul negativ pentru ca locația de pe Bulevardul Carol să o putem aduce, după ce se vor face demersurile de evaluare, în patrimoniul consiliului județean”, a spus Liviu Cocean.

Liviu Cocean a cerut scoaterea celor trei locații din proiect, pentru a le putea analiza și a se decide dacă le vor cumpăra pentru a folosi spațiile pentru biblioteca județeană. Amendamentul nu a trecut, deci proiectul prin care se spunea că instituția județeană nu-și va exercita dreptul de preempțiune a fost votat la pachet cu cele trei spații.

Nu se știe însă dacă proiectul a trecut sau nu. Dacă proiectul nu a trecut, se poate introduce la următoarea ședință din nou pe ordinea de zi. Dacă a trecut, atunci cele trei spații, la pachet cu celelalte din proiect, pot fi cumpărate de oricine, deoarece CJ Timiș și-a luat mâna de pe ele….1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor