Consilier judetean: Turismul din judetul Timis trebuie promovat in strainatate, nu printre timisoreni

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Consilier judetean: Turismul din judetul Timis trebuie promovat in strainatate, nu printre timisoreni
© TION: Consilier judetean: Turismul din judetul Timis trebuie promovat in strainatate, nu printre timisoreni
Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș (APDT) a primit de la Consiliul Județean Timiș 200.000 de lei pentru acest an. Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre care prevedea acest lucru, deși unii dintre ei au avut întrebări legate de cum se promovează turismul în cel mai vestic județ al țării.

APDT are în pregătire, pentru acest an, Zilele Lacului Surduc și colaborează la organizarea „Tarzaniadei”, un eveniment care va aduce în prim-plan imaginea lui Johnny Weissmuller.

„Legat de turism, a fost o adevărată dispută din punct de vedere al sumei, eu consider că 200.000 de lei la nivelul judeţului Timiş nu e mult, având în vedere că nu stăm extraordinar din punct de verde turistic, dacă tot vrem să creăm un brand turistic al judeţului, dacă tot vrem să creăm ceva şi să facem nişte acţiuni care să fie vizibile. Acţiunile pe care le putem face ca să fie vizibile pentru judeţul Timiş nu le putem face să fie numai la Surduc sau pe Bega, de la Timişoara la graniţa cu Serbia”, spune președintele Consiliului Județean Timiș Titu Bojin.

Consilierul județean PNL Adrian Pășcuță a spus că județul Timiș trebuie promovat în alte părți, nu printre timișeni și… timișoreni.

„Noi promovăm județul Timiș printre timișoreni. Păi noi suntem publicul țintă, mă voi caza la Săcălaz? Trebuie promovat în străinătate. Gradul de ocupare (hotelier – n.r.) al județului nostru este extrem de mic – 31 la sută, și peste 40 la sută la Buziaș”, a spus Pășcuță.

De altfel, Titu Bojin, liderul CJ Timiș, crede că o soluție pentru aducerea de turiști ar fi acordurile internaționale pe care județul le are cu alte zone din Germania, Austria și chiar China.

„Acţiunile trebuie să le facem cel puțin la nivelul DKMT, dacă se poate spune aşa, a celor trei zone în postura noastră, inclusiv a deschiderii înspre ce înseamnă ţările mai bine organizate şi mai bine dezvoltate din punct de vedere turistic, inclusiv dacă vreţi ca ultim argument posibilitatea de a face ceva în relaţiile pe care le-am instituit prin înfrăţirea cu anumite zone şi din Moldova şi din China şi din Germania şi din Austria şi din Franţa probabil că ele rămân doar la nivel de acte semnate festiv şi date prin presă că ne înfrăţim fără să existe o acţiune concretă şi nişte activităţi care să poată să scoată în relief ce înseamnă judeţul Timiş, să poată să aducă nişte beneficii din punct de vedere economic”, spune Bojin.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor