Congresul PSD a adoptat programul de guvernare, care prevede şi impozitarea în trepte

32Comentarii
Congresul PSD a adoptat programul de guvernare, care prevede şi impozitarea în trepte
Cei peste 4500 de delegaţi la Congresul extraordinar al PSD au aprobat, sâmbătă, programul de guvernare propus de departamentele PSD, care include impozitarea diferenţiată, cu un prag maxim de 35%.

Congresul PSD a aprobat programul intitulat “România corectă, România socială”, prin care se angajează, încă din prima zi de de guvernare, să refacă salariile bugetarilor şi să blocheze legea pensiilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că acest program este considerat “un angajament” între PSD şi români.

Programul a fost comasat în 100 de soluţii, grupate în măsuri care vor fi aplicate în prima zi, în prima lună, în primul an de la instalarea la guvernare.

Pentru prima zi de guvernare, PSD se angajează la aplicarea a şase măsuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicării legii unitare a pensiilor, anularea impozitării pensiilor mici, îngheţarea cheltuielilor materiale la utilităţi şi medicamente şi plafonarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii la 50% faţă de anul trecut, eliminarea obligaţiei de plată a contribuţiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv începerea auditului financiar al guvernului Boc.

Pentru prima lună de guvernare, PSD propune creşterea salariului minim la 750-800 lei, scăderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sănătate, îngheţarea pentru un an a preţului la energia furnizată populaţiei.

PSD se angajează, pentru primul an de guvernare, să introducă sistemul diferenţiat de impozitare, pentru care propune două variante de lucru. Prima variantă este impozitarea în patru trepte: 0% pentru veniturile de până la 1000 lei, 15% pentru veniturile sub 4500 lei, 25% pentru veniturile între 4500 şi 10000 lei şi 35% pentru veniturile de peste 9000 lei.

A doua variantă de impozitare propusă de PSD este în trei trepte: 8% pentru veniturile până la 1000 lei, 12% pentru cele între 1000 şi 4500 lei, şi 16% pentru veniturile ce depăşesc 4500 lei.

În acelaşi program, PSD susţine păstrarea impozitului pe profit la 16%, cu scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. În ce priveşte TVA, PSD propune majorarea în cazul produselor de lux şi diminuarea până la 5% pentru pâine, carne proaspătă, lapte ulei şi zahăr.

O altă măsură pe care PSD afirmă că o va lua la guvernare este impozitarea proprietăţilor de lux şi a proprietăţilor multiple.

De asemenea, PSD se angajează la depolitizarea administraţiei, eliminarea influenţei politice în numirile făcute în Justiţie, reducerea evaziunii fiscale, îndreptarea luptei anticorupţie, plata integrală a subvenţiilor în agricultură, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1000 lei.

Pentru primul mandat, priorităţile PSD ar fi absorbţia de fonduri europene, programarea bugetară multianuală, stimularea industriei, investiţii majore în inovare şi cercetare, relansarea programului “Fabricat în România”, introducerea legii controlului unic şi înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale prin comasarea Antibiotice, Unifarm, Sanevit şi a Departamentului vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.

Sursa: Mediafax32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor