Congres pentru studenti la medicina, la Timisoara, un imbold pentru ca tinerii medici sa nu mai plece peste hotare

De Adrian Panduru
Congres pentru studenti la medicina, la Timisoara, un imbold pentru ca tinerii medici sa nu mai plece peste hotare
La Timișoara se va desfășura Congresul CardioCare, în cadrul căruia vor avea loc și workshop-uri hands-on care își propun să ofere o serie de noi abilități studenților mediciniști, variind de la noțiuni de profilaxie la aspecte chirugicale – suturi vasculare.

În perioada 6-7 mai 2016, EMSA (European Medical Students’ Association) organizează, în Timișoara, Congresul Național cu participare internațională CardioCare, care va avea loc în incinta Centrului Regional de Afaceri. Prin acest proiect, studenţii voluntari ai EMSA-Timisoara își doresc să vină în sprijinul colegilor lor şi nu numai, cu conferințe de actualitate, care să ofere o perspectivă integrată asupra sistemului cardiovascular, de la prevenţia bolilor, la recunoașterea precoce şi până la tratamentele de ultimă actualitate.

European Medical Students’ Association-Timisoara (EMSA-Timişoara) este o organizaţie studenţească, înfiinţată din dorinţa de a motiva studenţii să se implice cât mai mult în activităţi de voluntariat şi pentru a aduce o schimbare în bine în mediul universitar timişorean, spun reprezentanții acesteia. Motto-ul asociației este “Develop yourself!”. Scopul principal al EMSA-TM este să creeze diferite programe şi proiecte care să ajute la dezvoltarea actualului student şi implicit a viitorului medic, mai explică reprezentanții acesteia.

Alături de nume mari ale lumii medicale, invitaţi ca lectori în cadrul congresului, va fi prezentă și renumita Clara Alexandrescu – doctor în cardiologie şi fostă bursieră a Clinicii de Ecocardiografie Mayo, SUA. Aceasta este recunoscută pentru implicarea şi dăruirea de care a dat dovadă pe parcursul carierei sale medicale, renunţând la viaţa peste hotare, pentru a ajuta pacienţii cardiaci din România. Dr. Alexandrescu a pus bazele primei clinici de recuperare cardiacă din ţară. Invitat de peste hotare este şi dr. Vincent Dor, renumit pentru dezvoltarea procedurii chirurgicale cardiace ce nu necesită transfuzie de sânge.

„Hotărâm, aşadar, că este momentul ca Timişoara să facă un pas înainte, sensibilizând prin acest eveniment cât mai mulţi membri ai comunităţii noastre asupra cunoaşterii factorilor ce ne supun la risc sistemul cardio-vascular. În egală măsură, ne dorim ca prin acest complex şi frumos proiect să plasăm un imbold pentru tinerii medici de a-şi construi o carieră pe teritoriul ţării noastre”, transmit organizatorii congresului.

Workshop-urile hands-on din cadrul congresului își propun să ofere o serie de noi abilități studenților mediciniști, variind de la noțiuni de profilaxie la aspecte chirugicale (suturi vasculare). Totodată, există o mică parte a congresului în care chiar unii din studenţii înscrişi vor prezenta diferite lucrări. Pe parcursul congresului, participanţilor li se pune la dispoziţie posibilitatea de a-şi efectua determinări ale valorilor tensiunii arteriale şi ale glicemiei, doi dintre cei mai importanţi indicatori ai existenţei riscului de boală cardio-vasculară.

Înscrierile la Congresul Naţional cu participare internaţională CardioCare Timişoara au început în 11 aprilie 2016. Mai multe informaţii aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor