Confruntaţi cu perspectiva de a pierde obiectul muncii, ciobanii apără păşunea Buziaşului

Confruntaţi cu perspectiva de a pierde obiectul muncii, ciobanii apără păşunea Buziaşului
În domeniul fondului funciar „bubele” sunt destul de greu de tratat şi mai nou stârnesc pasiuni mari. Cam aceasta este situaţia şi la limita de localitate dintre Buziaş şi Racoviţa.

Aici au apărut o sumedenie de probleme, o fostă păşune a Racoviţei a fost trecută în domeniul privat al Buziaşului. Terenul a fost inclus în patrimoniul unui fost IAS, aflat pe teritoriul administrativ al Buziaşului dar care administra terenuri aflate în hotarele celei de a doua localităţi. Situaţia nu este una singulară, înscrierea unor parcele ce depăşesc terenul administrativ al localităţii respective în anexele Prefecturi fiind des întâlnită. Revenind la problema de la Buziaş, se pare că 120 de hectare de la Racoviţa au fost trecute la Buziaş. Pentru rezolvarea situaţiei a fost organizată, la Palatul Administrativ, cu mari dificultăţi, o întâlnire între primarii celor două localităţi. Cei de la Racoviţa solicitau terenul pentru a putea pune în posesie solicitanţii de restituiri pe legile de fond funciar, Buziaşul folosea terenul ca păşune a localităţii. Cei mai „afectaţi”, ciobanii din Buziaş, au luat atitudine, fiind confruntaţi cu perspectiva de a rămâne fără obiectul muncii. „Era să îl ia la bătaie pe primarul din Racoviţa”, spunea Ovidiu Drăgănescu, prefectul de Timiş, „mediatorul”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor