Conflict „didactic” la Liceul Ion Vidu. O mare parte dintre copiii unei clase primare au ramas in curtea scolii

De Marcel Hoster
45Comentarii
Conflict „didactic” la Liceul Ion Vidu. O mare parte dintre copiii unei clase primare au ramas in curtea scolii
© foto: arhiva
Începutul noului an şcolar a venit „la pachet” cu o situaţie neplăcută pentru elevii uneia dintre clasele primare de la Liceul Ion Vidu, din Timişoara. Părinţii unora dintre elevi le-au interzis acestora să intre la ore după ce au considerat că învățătoarea care le-a fost repartizată nu ar corespunde din punct de vedere al pregătirii.

Aura Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș, ne-a declarat:

„Acum discut cu colegul meu, domnul Inspector Stan. S-ar părea că sunt câţiva copii pe care părinţii nu-i lasă să intre la ore. E o problemă cu învăţătoarea de la clasă. Sunt cinci elevi şi nu sunt lăsaţi de părinţi să intre la ore. Ei motivează decizia prin faptul că învăţătoarea nu ar fi pregătită. Nu au lăsat-o nici măcar o săptămână la clasă să dovedească dacă ea corespunde sau nu. Am trimis monitor acolo, să vadă cum predă, ea vine de la altă şcoală, a primit repartiţia. Asta nu o decidem nici noi, nici alţi oameni. Este o şedinţă publică. Credeţi-mă, nu mai ştiu ce să fac! Dacă are 19 ani e prea tânără, dacă e prea bătrână de ce e bătrână, dacă are un defect fizic, de ce îl are. Este dreptul acelui om să muncească, nu îi poţi interzice să o facă. Ea a fost monitorizată la clasă de către un inspector şi în precedentul an şcolar şi a corespuns din toate punctele de vedere. S-a ajuns într-o situaţie incredibilă, să meargă părinţii să verifice ei învăţătorii la notele pe care le-au avut ei la şcoală. Să verifice tot felul de calificative, să ceară tot felul de păreri. Ei au fost acum o săptămână în audienţă la mine, le-am explicat că acea învăţătoare are primită repartiţia acolo, aceasta nu se acordă după ce aud părinţii că ar fi bună sau nu. Ajungem în situaţia în care suntem aleşi ca la piaţă, se uită la ce înălţime ai, la culoarea ochilor, a părului”.

Desigur, opiniile părinților care au decis să nu meargă mai departe, în clasa a II-a, cu noua învățătoare sunt diferite.

Cristian Cazacu, unul dintre părinţi, ne-a declarat că ei sunt deja păţiţi, atât în clasa 0, cât și în clasa I, copiii lor având de suferit din cauza unor alți învățători.

„Noi suntem acum cu copiii în clasa a doua, suntem deja la cel de-al treilea cadru didactic. În clasa întâi am avut alt cadru didactic, tot suplinitor, dar pensionar. Mulţumesc la Dumnezeu, el a făcut treabă, a băgat carte în copii şi au reuşit să recupereze. Dar el era pensionar. Copiii l-au apreciat, mulţi au plâns când au auzit că nu mai vine la clasă. În luna august au scos din nou postul la concurs prin şedinţă publică şi avenit o doamnă de la Generală 30. Părinţii, când au văzut că e o altă suplinitoare, au zis hai să vedem măcar cine e. Din două – trei telefoane am aflat cine e. Cei de la Generală 30 nu au vrut-o şi au pasat-o, acolo a avut probleme cu copiii de la clasa zero. Ni s-a spus, daţi-i o şansă. Noi am făcut la fel şi am dat o şansă şi în primul an de şcoală şi au fost probleme. Primeşti prin concurs această învăţătoare şi nu te interesează cine e? Am cerut un cadru didactic titular. Actuala învăţătoare a fost suplinitor acolo şi nu i-au mai prelungit contractul”, ne-a declarat Cristian Cazacu.

Ca urmare a conflictului, un număr de 14 copii nu au mai intrat la clasă şi au rămas în curtea şcolii. Conform celor declarate de Cristian Cazacu, copiii au avut activităţi educative, citind împreună „Somnoroase Păsărele”.

„Nu ne place nici nouă această situaţie. A fost ultima situaţie posibilă”, a mai spus părintele unuia dinte copii.

Miercuri dimineaţa părinţii supăraţi îşi propun să meargă la ISJ Timiş şi să protesteze cu pancarte în faţa instituţiei.45Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor