Conferinta internationala la Timisoara, pe tema angajarii persoanelor cu dizabilitati intelectuale

Conferinta internationala la Timisoara, pe tema angajarii persoanelor cu dizabilitati intelectuale
Peste 100 de specialişti din ţară şi din străinătate vor participa joi şi vineri la Hotel Timişoara, sala Atena, la conferinţa naţională cu tema „Angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale: angajare asistată şi unităţi protejate”.

În cadrul conferinţei se vor oferi soluţii de creştere a numărului de angajaţi din rândul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, prin prezentarea unor exemple de bună practică în domeniul angajării asistate şi a întreprinderilor sociale din Irlanda de Nord, Olanda şi România.

Evenimentul face parte din proiectul „Economia socială – o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”.

„Persoanele cu dizabilităţi intelectuale sunt cele mai defavorizate pe piaţa muncii în România! Doar 0,8 % din aceştia au loc de muncă, în ciuda măsurilor legislative de încurajare a angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara.

În cadrul conferinţei se vor discuta aspectele şi implicaţiile cu privire la instituţia tutelei în România, respectiv a situaţiei persoanei cu dizabilităţi intelectuale pusă sub interdicţie, căreia i se interzice angajarea în muncă, chiar dacă aceasta poate munci, încălcându-se astfel prevederile Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

În paralel cu dezbaterile conferinţei va avea loc şi o expoziţie de afişe şi pliante prezentând unităţile protejate participante la eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor