Conferinta euro-regionala despre bolile transmise de la animale la oameni, la Timisoara

De Adrian Panduru
Conferinta euro-regionala despre bolile transmise de la animale la oameni, la Timisoara
La Timișoara va avea loc a doua Conferință Euro-Regională despre Zoonozele Parazitare. Conferința se adresează tuturor specialiștilor și cercetătorilor în domeniul parazitologiei umane și veterinare.

La conferință vor fi prezenți și opt speakeri din Europa de Vest, profesori de medicină.

Conferința are loc între 5-9 octombrie, la Timișoara, pe Calea Aradului nr. 121. Vor fi prezenți experți, oameni de știință, studenți, doctori care activează în această specialitate. Este cea de-a doua conferință de acest gen care are loc la Timișoara, prima desfășurându-se în anul 2014.

Zoonozele sunt definite ca boli infecto-contagioase, parazitare, micotice, bacteriene sau virale, transmise omului de către animale. Bolile parazitare transmise de la animale la om sunt diverse și sunt caracteristice anumitor zone geografice, în funcție de aria de răspândire a diverselor organisme parazitare.

Conferința este organizată de Disciplina de Parazitologie a Universitatii de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara împreună cu Disciplina de Parazitologie a Facultății de Medicină Veterinară, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul conferinței.

Colegiul Medicilor din România, Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România și Colegiul Medicilor Veterinari din România au acordat Credite de Educație Medicală Continuă (EMC) pentru participare.

Președintele acestei conferințe este profesorul Gheorghe Dărăbuș, iar co-președinte este profesorul Rareș Olariu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor