Condamnari definitive pentru mai multe persoane care au pus la cale o frauda de un milion de euro cu materiale de constructii, la Timisoara

De Raoul Jurchela
4Comentarii
Condamnari definitive pentru mai multe persoane care au pus la cale o frauda de un milion de euro cu materiale de constructii, la Timisoara
© TION: Condamnari definitive pentru mai multe persoane care au pus la cale o frauda de un milion de euro cu materiale de constructii, la Timisoara (foto: arhiva)
Pedepse aspre pentru trei indivizi care în 2009 au orchestrat o fraudă de un milion de euro cu materiale de construcții, la Timișoara. La aproape șapte ani după ce au înșelat zeci de furnizori din toată țara, cei care au pus totul la cale au fost condamnați definitiv. Fiecare a primit câte 11 ani de închisoare cu executare.

Cei trei, Alin Pașcalău, Ioan Herbei și Dragoș Nica, au pus la cale o șmecherie prin care au putut să fraudeze zeci de furnizori de materiale de construcții, la nivel național. Țeparii au înființat o firmă și au închiriat un depozit amplasat la piciorul podului din Calea Șagului. Au cumpărat autocamioane întregi de marfă de la diferiți furnizori din județ și țară, marfă pentru care au plătit cu bilete la ordin. La scurt timp după ce au plătit, însă cei trei au retras din conturile societății comerciale toți banii, aproximativ un milion de euro.

Scandalul a izbucnit în 1 iulie 2009, atunci când furnizorii de materiale de construcții înșelați s-au adunat la depozitul societății comerciale pentru a le cere explicații reprezentanților acesteia. Nu au avut cu cine discuta, pentru că reprezentanții societății comerciale erau de negăsit. Persoanele înşelate au sesizat la momentul respectiv autorităţile, iar polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, dar şi inspectorii Gărzii Financiare Timiş au început o anchetă. Într-un final, cei care au orchestrat totul au fost identificați și au fost trimiși în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și constituire de grup infracțional organizat.

Cei trei au fost condamnați definitiv, marți, la câte 11 ani de închisoare pentru infracțiunile comise. Sentința a fost dată de magistrații Curții de Apel Timișoara.

„În baza art. 421 alin. 2 lit. a C.pr.pen. admite apelurile declarate de inculpaţii PAŞCALĂU ALIN, HERBEI IOAN IGNAT şi NICA DRAGOŞ LEONTIN, împotriva sentinţei penale nr.118 din data de 24 Aprilie 2015, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 11792/30/2012. Desfiinţează sentinţa penală apelată cu privire la cuantumul pedepselor şi rejudecând: Reduce cuantumul pedepselor aplicate de prima instan?ă inculpaţilor PAŞCALĂU ALIN, HERBEI IOAN IGNAT şi NICA DRAGOŞ LEONTIN, pentru infracțiunea de grup infracţional organizat prev. de art.7 din Legea nr.39/2003, cu aplic. art.5 C.p., de la 7 ani la 5 ani. Reduce cuantumul pedepsei aplicate de prima instanţă inculpaţilor PAŞCALĂU ALIN, HERBEI IOAN IGNAT şi NICA DRAGOŞ LEONTIN, pentru infracțiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prev. de art.215 alin.1,2,3,4,5 Cod penal din 1969, cu aplic. art.41 alin.2 şi art. 42 Cod penal din 1969 şi art.5 C.p., de la 14 ani la 11 ani. În baza art.33 lit.a, art. 34 lit.b C.p. din 1969, contopeşte pedepsele aplicate inculpaţilor, în pedeapsa cea mai grea, urmând ca inculpaţii PAŞCALĂU ALIN, HERBEI IOAN IGNAT şi NICA DRAGOŞ LEONTIN să execute pedeapsa rezultantă de 11 ani închisoare. Menţine în rest sentinţa apelată. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.03.2016”, anunță magistrații timișoreni.

Alte articole pe aceeași temă:

Fraudă de un milion de euro cu materiale de construcţii!

Dosare penale pentru patronul şi un director al firmei implicată în ţeapa cu materiale de construcţii4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor