Concursul european „Cangurul”

ARAD – În acest an va avea loc a XVI-a ediţie în România a Concursului European de Matematică Aplicată Cangurul, organizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma.

Concursul se desfăşoară pentru clasele III-XII pe data de 30 martie, iar pentru clasele I-II pe data de 18 mai.

Cel mai popular concurs de matematică din lume, Cangurul invită toţi elevii claselor I-XII să rezolve un test grilă cu probleme propuse de echipe internaţionale de profesori, prin care îşi vor antrena cunoştinţele de matematică, creativitatea, intuiţia, viteza de decizie, gândirea cu caracter aplicativ.

În anul 2006, au luat parte la acest important proiect educativ peste 3.700.000 de elevi din 33 de ţări, dintre care în ţara noastră 246.000 de elevi din 3780 de şcoli.

Concursul oferă ca premiu tuturor participanţilor reviste ce includ subiectele de concurs, diplome de participare, jocuri şi probleme de matematică distractivă. Participanţii cu rezultate meritorii primesc cărţi şi alte premii, iar laureaţii, desemnaţi în urma unei probe de baraj, sunt invitaţi să participe la excursii şi tabere internaţionale în Europa şi în România.

Câştigătorii anului 2006 au fost răsplătiţi cu excursii şi tabere în Grecia, Bulgaria şi Franţa. Tabăra internaţională Cangurul din România, organizată la Poiana Pinului, judeţul Buzău, a fost organizată în două serii şi a găzduit peste 600 de invitaţi, elevi şi profesori din România, Bulgaria, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Moldova, Rusia, Ucraina.

Tabăra a prevăzut numeroase şi diverse activităţi: concursul internaţional de matematică MCM, concurs de limba franceză, ateliere de creaţie (iconografie pe sticlă, pictură, sculptură în lemn, măşti, ceramică), teatru (cu participarea Fundaţiei Abracadabra), matematică distractivă, redactarea revistei taberei, competiţii sportive, concurs de orientare turistică, drumeţii, jocuri şi concursuri antrenante.

Elevilor participanţi la concursul Cangurul, cadrelor didactice organizatoare şi studenţilor li se propune şi în acest an, gratuit, participarea la a treia ediţie a concursului INVEST, organizat în colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti. INVEST este o lecţie opţională de matematică aplicată în economie, menită să familiarizeze concurenţii cu tranzacţiile cu valori mobiliare.

Înscrierile se fac în şcoli, până la data de 2 martie 2007 pentru clasele III-XII si pana la data de 20 aprilie pentru clasele I-II. Informaţii se pot obţine de la Fundaţia Sigma, tel/fax: 021-243.40.35, 021-243.42.40, 080-100.00.10, 021-315.39.70, e-mail: fies@cangurul.ro, fsigma@gmail.com, web:http://www.cangurul.ro sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor