Concurs national de utilizare a calculatorului pentru elevi nevazatori si cu deficiente de vedere, la Timisoara

De Adrian Panduru
1Comentariu
Concurs national de utilizare a calculatorului pentru elevi nevazatori si cu deficiente de vedere, la Timisoara
© Tion: Concurs national de utilizare a calculatorului pentru elevi nevazatori si cu deficiente de vedere
La Timișoara se desfășoară, în perioada 21-24 noiembrie, Concursul Național de Tehnologia Informației (TIC) „Lumea virtuală prin IRIS”. Elevi cu deficiențe de vedere și nevăzători participă la acest concurs care are loc la Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara.

La acest concurs, elevii cu deficiențe de vedere (ambliopi) și nevăzători participanți au posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului. În această competiție s-a pus accentul pe dezvoltarea creativității elevilor, a capacităţii de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei. În plus, s-a urmărit dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă în elaborarea unui proiect care are o temă dată.

La competiţie participă 32 de copii, cei mai buni „IT-işti” din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi deficienţi de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara).

Aici are loc și proba pe echipe neomogene (echipe formate din elevi care provin din școli diferite) care contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Toți participanții sunt recompensați pentru efortul depus cu o excursie tematică la Oradea.

Concursul este organizat în perioada 21-24 noiembrie 2017 de către Liceul Teoretic Special „Iris”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și este finanțat de Clubul Lions Diamond Timiș. Parteneri implicați sunt Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „IRIS” şi Asociația Nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș.

La deschidere au participat și inspectorul școlar general adjunct Mihaela Petrov și inspectorul școlar pentru minorități, Zeliko Stancov, alături de organizatori: prof. Elena Rein, directorul Liceului Iris, prof. Ileana Lazsadi, director adjunct și profesorul Brăileanu Dorin, consilier educativ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor