Concurs la Poliţia Comunitară

Poliţia Comunitară
Poliţia Comunitară
Primăria Timişoara va organiza, în data de 8 noiembrie 2006, un nou concurs pentru ocuparea a peste 60 de funcţii de agenţi comunitari în cadrul Direcţiei Poliţia Comunitară.

Condiţiile de înscriere sunt cele prevăzute în Legea 188/1999, privind Statutul Funcţionarilor Publici, iar bibliografia şi celelalte detalii legate de depunerea dosarelor şi de desfăşurarea examenului vor putea fi obţinute de la Biroul Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara sau la telefon 0256.408.352. De menţionat că posturile vor fi atât pentru absolvenţi de studii superioare, cât şi pentru absolvenţi de liceu.

Conducerea Poliţiei Comunitare face un apel către tinerii care vor să devină poliţişti comunitari să se pregătească temeinic pentru acest concurs, cu atât mai mult cu cât va fi introdusă o nouă probă, cea sportivă. Poliţia Comunitară a propus Consiliului Local introducerea probei sportive – care constă în probe de rezistenţă, viteză, flexie abdominală – la concursul de admitere în rândul agenţilor comunitari, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat în şedinţa de ieri, 26 septembrie 2006.

Această nouă probă este necesară deoarece agenţii Poliţiei Comunitare se pot confrunta în teren cu situaţii deosebite, care solicită atât o bună pregătire în domeniul legislativ, cât şi o bună condiţie fizică. De asemenea, conform Legii de înfiinţare a Poliţiei Comunitare nr. 371/2004, poliţiştii comunitari constată contravenţii şi aplică sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii şi liniştii publice, curăţenia localităţilor, comerţul stradal, protecţia mediului înconjurător, precum şi pentru faptele care afectează climatul social. De asemenea, participă la asigurarea măsurilor de ordine, cu ocazia adunărilor publice, mitingurilor, manifestărilor cultural-artistice şi sportive organizate la nivel local şi intervine, împreună cu organele abilitate, la solicitarea cetăţenilor, pentru aplanarea stărilor conflictuale, prinderea unor făptuitori, rezolvarea unor cazuri sociale, stabilirea situaţiilor de fapt sesizate şi rezolvarea acestora.

Baremele pentru grupele de vârstă până la 30 de ani şi peste 45 de ani la probele sportive sunt următoarele:
1. VITEZĂ (50m):

Bărbaţi (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 6’8 (maxim)-7’8 (minim)
Bărbaţi (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 8’8 (maxim)-9’8 (minim)
Femei (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 8’4 (maxim)-9’4 (minim)
Femei (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 10’4 (maxim)-11’4 (minim)
2. REZISTENŢĂ (1000m bărbaţi, 800m femei):
Bărbaţi (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 3’40’’ (maxim)-4’30’’(minim)
Bărbaţi (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 5’20’’ (maxim)-6’10’’(minim)
Femei (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 3’40’’ (maxim)-4’30’’(minim)
Femei (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 5’20’’ (maxim)-6’10’’(minim)
3. ABDOMENE
Bărbaţi (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 50 (nota maximă)-40 (nota minimă)
Bărbaţi (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 30 (nota maximă)-20 (nota minimă)
Femei (grupa de vârstă până la 30 de ani) – 46 (nota maximă)-36 (nota minimă)
Femei (grupa de vârstă peste 45 de ani) – 26 (nota maximă)-16 (nota minimă)
Pentru grupele de vârstă intermediare baremele se încadrează între cele prezentate mai sus.

Sursa: Poliţia Comunitară0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor