Concurs intre roboti la Timisoara. Mini-sumo, una dintre probe

De Adrian Panduru
4Comentarii
Concurs intre roboti la Timisoara. Mini-sumo, una dintre probe
© Concurs intre roboti la Timisoara (foto: arhiva)
Inteligență și pasiune în domeniul roboticii. Aceste două calității le caută inițiatorii unui concurs care va avea loc la Timișoara. Evenimentul, unul de talie internațională, va valorifica cunoștințele participanților în domeniul IT. Este vorba despre un concurs de roboți, creați de studenți, care vor fi supuși la anumite probe. Una dintre acestea este și mini-sumo, probă în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara ringului. Studenții încă se mai pot înscrie.

RoboTEC (Robot Engineering Contest) este o competiție cât se poate de autentică în domeniul roboticii. Studenții sunt îndemnați să creeze roboți, care vor fi testați în diferite probe. Scopul concursului constă în crearea, programarea și testarea unui robot autonom, care îndeplinește cerințele probei specifice.

Manifestarea se adresează studenților de la facultăți de profil din țară și din străinătate, pasionați de robotică și inteligență artificială. Echipele participante sunt formate din maxim doi studenți, cu posibilitatea de a fi însoțiți de un cadru didactic, iar fiecare echipă are posibilitatea să aleagă maxim două probe la care dorește să participe.

Probele concursului:

Line Follower – proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări fără eroare un traseu, într-un timp cât mai scurt.

Mini-sumo – proba în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular.

The Maze – proba de ieșire din labirint, în care robotul trebuie să găsească într-un timp cât mai scurt o celulă dată a unui labirint perfect.

Free Style – proba liberă, care va testa imaginația și abilitatea echipelor de a construi un robot interesant, pe care îl vor prezenta în fața juriului, având la dispoziție 5 minute.

În urma competiției, studenții vor obține diverse premii, vor dobândi experiență și își vor dezvolta capacitatea de aplicare a noțiunilor teoretice în practică.

Evenimentul este organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și companiile din sfera IT&C.

Înscrierile pentru concurs se desfășoară până pe 24 martie inclusiv și se pot face aici.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor