Concurenta pe locurile in gradinite din prima zi de inscriere

De Florina Bălu
Reactualizat la:
Concurenta pe locurile in gradinite din prima zi de inscriere
Părinții timișoreni s-au grăbit să își înscrie copiii la grădinițe încă din prima zi, ocupând jumătate din locurile disponibile. Inspectorii școlari dau asigurări că toți preșcolarii vor fi înmatriculați, deși unele dintre grădinițe aproape și-au epuizat locurile. În aceste condiții, o parte dintre părinți vor fi nevoiți să se orienteze spre alte unități de învățământ preșcolar.

În Timișoara pentru grupa mică sunt disponibile 2200 de locuri. Deși înscrierile durează până în 7 iunie, din prima zi de înscrieri s-au ocupat 1600 dintre acestea. În topul celor mai căutate grădinițe se situează Grădinița cu program prelungit nr 20, unde au fost depuse 72 de cereri pentru 50 de locuri, Grădinița nr 22, unde au fost depuse deja 74 de cereri pentru 75 de locuri și Grădinița cu program prelungit nr 26, unde sunt 133 de locuri libere și 108 de cereri înregistrate. Inspectorii școlari spun că locurile se pot suplimenta, dar nu cu mult. Astfel mulți dintre părinți vor trebui să aleagă o altă grădiniță.

“Conform legii, numărul mediu este 10 copii și nu mai mult de 20. Vom introduce și mai mult de 20, dacă solicitările sunt de o asemenea natură. Pe cazuri speciale se poate aproba o derogare. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Timiș decide. Dacă într-o grădiniță nr-ul cererilor e mai mare decât cel al locurilor, se analizează. Nu va rămâne niciun copil pe dinafară. Acuma că părintele nu își va înscrie copilul la școala la care vrea, asta e o altă problemă”, a declarat Cornel Petroman, inspector școlar general în Timiș.

Printre unitățile de învățământ preșcolare care se situează în topul celor cu un interes scăzut din partea părinților se numără Grădinița nr 37, unde pe 22 de locuri s-au înscri 10 copii, Grădinița cu program prelungit nr 16, unde pentru 49 de locuri au fost depuse doar opt dosare, sau Grădinița cu Program prelungit nr 25, unde au fost înscriși 25 de copii pe 90 de locuri.

Dacă ieri inspectorii școlari din Timiș anunțau 6700 de locuri disponibile în grădinițele din Timiș, astăzi au revenit cu o completare: în total în județ sunt 7500 de locuri pentru grupa mică. Dintre acestea, 2200 se găsesc în Timișoara, 2800 în restul orașelor din județ, iar restul, în mediul rural.

Părinții își pot depune dosarele la grădinițe până în 7 iunie, care vor fi analizate în baza criteriilor generale și specifice de Consiliile de Administrație ale grădinițelor în perioada 10-11 iunie. Rezultatele vor fi anunțate în 13 iunie, iar rezultatele finale în urma contestațiilor, în 18 iunie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor