Concertmaestrul lui Celibidache, in recital la Timisoara

De S.P.D.
Concertmaestrul lui Celibidache, in recital la Timisoara
Concertmaestrul lui Celibidache, in recital la Timisoara
Florin Paul, violonist român cu o copleşitoare carieră muzicală în Germania, susţine un recital la Filarmonica din Timişoara. Împreună cu panistul Sorin Dogariu, el  va interpreta lucrări de  Beethoven, Debussy şi Brahms. Artistul cântă pe o vioară construită în anul 1672 de lutierul cremonez Francesco Ruggieri.

Pentru doar 20 de lei, cât costă un bilet la Filarmonica Banatul (ba chiar 10 lei, pentru elevi, studenţi  şi pensionari), timişorenii îl pot asculta pe violonistul care  a fost concertmaestru al Filarmonicii din Munchen în 1983, când orchestra se afla sub bagheta lui Sergiu Celibidache. Recitalul lui Florin Paul la Timişoara are loc marţi, 22 ianuarie 2013, de la ora 19, la doar o zi după ce artistul a împlinit 55 de ani.

Florin Paul s-a nãscut la Lugoj, în  21 ianuarie 1958, şi  început studiul viorii în oraşul natal cu Iosif Willer. Şi-a continuat educaţia la Timişoara  şi la Bucureşti, unde a absolvit Conservatorul, studiind cu maestrul Ştefan Gheorghiu. Avea doar 11 ani când a obţinut primul premiu I la un Concurs naţional de interpretare. Şi-a trecut apoi în palmares câteva dintre cele mai prestigioase competiţii muzicale internaţionale, precum  “Jaques Thibaud” la Paris (1977) şi “Nicolo Paganini” la Genova (1979), care l-au propulsat către o fulminantă carieră internaţională. În 1982 s-a stabilit în Germania unde a continuat să-şi rafineze formarea artisticã, studiind cu profesorul Wolfgang Marschner, la Freiburg, şi, în cadrul Academiei Bach din Stuttgart, cu marele violonist Henryk Szeryng  alături de care  a avut onoarea sã cânte Dublul concert de J.S.Bach, la Stuttgart, în anul 1998. În Germania a ocupat succesiv posturi de concertmaestru: la Filarmonica din Munchen, la Filarmonica din Stuttgart şi, din anul 1994, la Orchestra Radio din Hamburg.

Vineri, 25 ianuarie 2013, de la ora 19, Florin Paul va fi solistul Simfoniei Spaniole de Edouard Lalo, în concertul Filarmonicii Banatul.

Foto © fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor