Concert Celelalte Cuvinte la Timisoara

De Zoltan Varga
Concert Celelalte Cuvinte la Timisoara
Una din cele mai longevive şi mai admirate trupe rock din România, Celelalte Cuvinte, împlineşte 30 de ani, ocazie cu care muzicienii pleacă într-un turneu în ţară, care va poposi în data de 10 noiembrie la Timişoara.

Turneul aniversar „Celelalte Cuvinte – 30 de ani” va trece prin 12 oraşe din ţară, unele dintre ele, locuri pline de amintiri. Timişoara este unul dintre oraşele care au marcat cariera trupei. Membrii acesteia aşteaptă cu nerăbdare concertul de la Timişoara, de care îi leagă multe amintiri. Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în “sala festivă” a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

Tiberiu Pop are o amintire cu totul specială, legată de Timişoara. Aici a avut loc încă o întâmplare care şi-a lăsat amprenta asupra carierei sale şi a Celelalte Cuvinte, pentru totdeauna: „În data de 13 Decembrie 1986, trupa aniversa 5 ani de la înfiinţare, prin două concerte susţinute la Timişoara, în Casa de Cultură a Studenţilor. Spectacolul începea cu Fără Cuvinte, piesa la care Marcel avea o partitură de pian. În cea de-a doua zi, Marcel era în sală, la mixer, făcând nişte reglaje. Mi-a spus să cânt ceva la pian, să vadă cum sună pe sală. Am cântat începutul de la Fără Cuvinte, aşa cum l-am simţit eu. După reglaje, Tinu i-a întrebat pe băieţi dacă sunt de acord să deschid eu cea de-a doua seară cu partitura de pian. Marcel a răspuns în stilul caracteristic: Daaa, numa’ să fie în gamă…Acea partitură a deschis a doua seară aniversară şi avea să deschidă noul album al trupei. Devenisem membru Celelalte Cuvinte!”

Tot în Timişoara, în 1984, Celelalte Cuvinte participau la un festival, ce se ţinea în Parcul Rozelor.„Programul a fost decalat şi am apucat să cântăm doar câteva piese, restricţiile de oră impuse de Miliţie, la vremea aceea, fiind drastice. Publicul ne chema înapoi, la bis, dar noi nu mai aveam voie să urcăm pe scenă. Însuşi primarul de atunci, secondat de forţele de ordine, ne interzicea acest lucru. Drept urmare, publicul, în cel mai spontan mod posibil, a început să cânte Deşteaptă-te române, un lucru foarte interzis la vremea aceea. Practic, spectatorii au înfruntat sistemul, ca să susţină trupa Celelalte Cuvinte. Am fost toţi foarte mişcaţi” – îşi aminteşte Călin Pop.

Concertul din Timişoara al formaţiei va avea loc în Setup Venue în data de 10 noiembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor