Comunitarii timişoreni învaţă de la olandezi

Comunitarii timişoreni învaţă de la olandezi
TIMIŞOARA – Poliţia Comunitară a fost reprezentată joi la dezbaterea cu tema “Parteneriatul în siguranţă integrală”, care a avut loc la Primăria Cluj Napoca.

Atelierul de lucru a avut la bază discuţii pe tema colaborării dintre primării şi poliţie cu scopul final de creşterea a siguranţei cetăţeanului pe stradă şi de reducerea a infracţiunilor cu ajutorul comunităţii.

Despre acest subiect a vorbit Gheorghe Popa – ajunctul inspectorului general din Inspectoratul General al Poliţiei Române, comisar Gideon Huijsse – lider al proiectului româno-olandez “Siguranţă în marile oraşe”, precum şi primari şi viceprimari din Olanda şi din România.

Directorul adjunct al Poliţiei Comunitare Timişoara, Dorel Cojan, a exemplificat colaborarea importantă dintre autorităţile locale şi poliţişti, care s-a materializat în rezolvarea mai multor probleme ale comunităţii prin păstrarea unei permanente legături cu reprezentanţii consiliilor de cartier.

De asemenea, s-a adus în dezbatere importanţa bunei înţelegeri la nivel local a tuturor forţelor care fac parte din sistemul integrat de ordine publică, în special în marile oraşe, unde infracţionalitatea are forme diverse şi complexe faţă de micile comunităţi. Dezbaterile din cadrul proiectului pe tema parteneriatului în siguranţa integrală vor continua şi în lunile mai şi iunie, la Braşov şi Bucureşti, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi poliţiilor comunitare din alte judeţe.

Tot la această dezbatere, directorii Poliţiilor Comunitare au stabilit, împreună cu reprezentantul IGPR, organizarea în viitorul apropiat a unor întâlniri la nivel de regiuni pe tema proiectului de lege al Poliţiei Locale şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a acesteia.

Astfel reprezentanţii Poliţiilor Comunitare din toată ţara vor avea posibilitatea să aducă amendamente şi să ajungă la un numitor comun în privinţa legii care va guverna siguranţa cetăţeanului pe plan local.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !