Comunicat de presa: Incheierea perioadei de implementare a proiectului „Cresterea competitivitatii si optimizarea activitatii productive prin achizitionarea de utilaje performante – SMIS 102200”

Comunicat de presa: Incheierea perioadei de implementare a proiectului „Cresterea competitivitatii si optimizarea activitatii productive prin achizitionarea de utilaje performante – SMIS 102200”
ADVERTORIAL. Incheierea perioadei de implementare a proiectului „Cresterea competitivitatii si optimizarea activitatii productive prin achizitionarea de utilaje performante – SMIS 102200”

Beneficiar: SC Montal 2000 srlRegio – Programul Operational Regional 2014-2020; Axa prioritară 2 – Imbunatatirea competitivitatii întreprinderilor mici si mijlocii; Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin încurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri

Autoritatea de Management: Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Organism intermediar: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Valoarea totala a proiectului: 1.266.082,65 lei

In urma semnarii contractului de finantare, pentru dotarea cu echipamente moderne, s-a investit suma de 1.266.082,65 lei, din care 760.290,77 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila asigurata de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 134.168,96 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila asigurata de bugetul national.

Scopul proiectului este cresterea productivitatii muncii, reducerea ratei somajului si dezvoltarea sectorului de productie la nivel regional si national.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost atinse:

  1. Introducerea unor tehnologii noi si moderne, cu impact minim asupra mediului, odata cu achizitionarea utilajelor din cadrul investitiei, presa hidraulica computerizata si utilaj de perforare a metalului.
  2. Crearea de noi locuri de munca, cu impact direct asupra ratei somajului in regiune, atat pentru femei cat si pentru barbati si persoane din categorii defavorizate.
  3. Cresterea flexibilitatii necesare pentru adaptarea la cerintele unei economii de piata dinamice si a satisfacerii nevoilor tot mai moderne si diverse ale clientilor, pe piata materialelor de constructii, prin introducerea pe piata specifica a noilor profile metalice, tavane metalice lamelare si casetate si casete pentru fatade ventilate, realizate cu utilajele din cadrul investitiei.

Rezultatele proiectului:

  1. Presa hidraulica computerizata care deformeaza metalul la rece, rezultand o gama larga de profile metalice pentru constructii civile si industriale, realizate in functie de cerintele fiecarui proiect, tavane metalice lamelare si casetate si casete metalice pentru fatade ventilate, produs inovativ si cu o mare cerere pe piata datorita calitatilor de izolare si reducere a consumului energetic, cu rezultat direct asupra mediului.
  2. Echipament de perforare si stantare a metalului, care decupeaza coala de tabla in diverse forme, perforeaza si stanteaza, dupa care se poate supune indoirii cu primul utilaj descris, rezultand astfel o foarte mare varietate de produse pentru a veni in intampinarea oricaror proiecte.
  3. Au fost angajate cele 5 persoane, asa cum este prevazut in proiect.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 15 luni, incepand la 10 iulie 2017 si finalizandu-se in 30 septembrie 2018.

cats2

(110432)
Regulament de plasare a anunturilor