Comuna Ghilad va avea o noua arena multifunctionala, construita cu bani europeni

De M. Hoster
4Comentarii
Comuna Ghilad va avea o noua arena multifunctionala, construita cu bani europeni
Comuna timişeană Ghilad şi localitatea sârbă Bela Crkva au devenit partenere în cadrul unui proiect finanţat din fondurile europene. Intitulat “Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad”, acesta face parte din “Programul Romania-Republica Serbia, IPA de Colaborare Trans-Frontalieră”.

Finanţarea iniţiativei este asigurată de Uniunea Europeană prin Fondurile Structurale şi cofinanţat de cele doua state membre participante in program, România si Serbia.

Obiectivul general al Programului este de a apropia factorii economici, comunităţi şi persoane, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră. Liderul de proiect este comuna Ghilad, iar in calitate de partener Municipalitatea din Bela Crkva . În cadrul proiectului sunt prevăzute a se organiza, atât de partea română cât si de partea sârbă, diverse activităţi de promovare turistică a zonei transfrontaliere, câte un seminar de promovare a turismului precum si lansarea primei etape a evenimentului cultural –sportiv , intitulat „Turismul în Banat”.

Pentru a oferi infrastructura necesară organizării, pe viitor, a cât mai multe acţiuni turistice, sportive şi culturale comune, prin proiect se va construi o arenă multifunctională sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1.000 m.p. în Ghilad, iar în Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan în Ghilad si Bela Crkva.

La evenimentul de lansare al proiectului, desfăşurat la Ghilad, au participat primarul comunei timişene, Cornel Guran, Željko Crnogorac, deputat de Voivodina, Laszlo Aranca, managerul de proiect şi Duţă Gheorghe, preşedintele Grupului de Acţiune Locală Timiş Torontal Bârzava.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor