Companii IT din Timisoara pregatesc studentii pentru viitoarele slujbe in domeniu

Companii IT din Timisoara pregatesc studentii pentru viitoarele slujbe in domeniu
Studenţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara pot participa la laboratoare gratuite de IT susţinute de specialişti de la diverse companii din Timişoara. Liga AC organizează a doua ediţie a proiectului Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenţilor).

„Fiind cel mai mare din domeniul IT&C, proiectul îşi propune să creeze un cadru în care studenţii să participe la laboratoare gratuite susţinute de companii de specialitate din mediul privat. Totodată, contactul cu companiile va reprezenta un avantaj, atât prin cunoştinţele şi experienţa dobândită, cât şi prin oportunităţile mai mari de lansare pe piaţa muncii“, spune Ovidiu Julean, coordonator Liga AC LABS. Ediţia 2011 a proiectului se desfăşoară pe întreaga durată a semestrului II. Proiectul oferă un spectru variat de laboratoare, având ca parteneri multe companii timişorene din domeniul IT&C: ACI, AEM, Autoliv, BitDefender, Celestica, Continental, EXSWAP, Haufe-Lexware, Hella, Océ, Siemens, SoftBuild, Space Rabbit, Vox FileMarker Solutions. Organizaţia pentru Educaţia Nouă (OpEN) va asigura studenţilor un set de laboratoare de dezvoltare personală. În prima ediţie, cea din 2010, proiectul a colaborat cu cinci firme, având un total de 500 de studenţi înscrişi, din care au fost selectaţi 50. În urma laboratoarelor, zece tineri au fost angajaţi sau făcut un stagiu de practică în cadrul companiei pe parcursul verii.

Ediţia 2011 a proiectului Liga AC LABS îşi va deschide porţile joi, 24 februarie, în amfiteatrul „Alexandru Rogojan” din incinta Corpului Electro a UPT, începând cu ora 16. Pentru a participa, studenţii se pot înscrie până în 27 februarie, pe site-ul http://labs.ligaac.ro.

M.M. H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor