Compania de gaze face recomandari: curatati-va cosurile de fum!

De Marcel Hoster
Compania de gaze face recomandari: curatati-va cosurile de fum!
Compania de gaze face recomandari: curatati-va cosurile de fum!
În fiecare an, zeci de oameni ajung victime ale monoxidului de carbon. Mai ales în perioada rece, cazurile se înmulţesc. Cum vă puteţi feri de asemenea situaţii? Furnizorul de gaze naturale recomandă curăţarea coşurilor de fum!

Un număr de 67 de persoane au decedat, în ultimii trei ani, asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte 194 au fost la un pas de moarte din această cauză. Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

În cadrul campaniei “Împreună pentru siguranţă” lansată în luna septembrie, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon dar şi pentru prevenirea incendiilor. „Cel mai mare pericol al utilizării necorespunzătoare a gazelor naturale îl constituie monoxidul de carbon, anual fiind înregistrate numeroase victime, mai ales în timpul sezonului rece, odată cu punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire. “Prevenirea unor cazuri grave este la îndemâna şi în responsabilitatea fiecărui consumator”, a declarat Virgil Metea, Director General E.ON Gaz Distribuţie.

Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi I.G.S.U recomandă acestora să se asigure de verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii. Această operaţiune cu rol de prevenire a incidentelor grave este obligatorie, fiind stipulată atât în legislaţia română cât şi în cea europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor