Compania de Apă Someş Cluj Napoca va investi nouă milioane de euro în Şimleu Silvaniei

Compania de Apă Someş Cluj Napoca va investi, în următorii cinci ani, peste nouă milioane de euro pentru extinderea sistemului de distribuţie a apei, a celui de canalizare menajeră, precum şi pentru construirea unei noi staţii de epurare în Şimleu Silvaniei.

Directorul Sucursalei Sălaj a Companiei de Apă Someş, Eugen Pop, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că suma face parte din cei aproximativ 50 de milioane de euro pe care operatorul regional îi are prevăzuţi pentru judeţul Sălaj în următorii ani.
“În planul investiţional pe care îl are Compania de Apă pentru oraşul Şimleu Silvaniei, pentru următorii cinci ani este cuprinsă suma de peste nouă milioane de euro, din care aproape 850.000 de euro sunt destinaţii extinderii sistemului de distribuţie a apei, iar peste 4,3 milioane de euro – pentru ridicarea unei staţii de epurare noi. Alţi patru milioane de euro vor fi folosiţi pentru extinderea şi modernizarea sistemului de canalizare menajeră din cartierele oraşului. Suma totală de bani face parte din cei aproximativ 50 de milioane de euro pe care operatorul regional intenţionează să îi investească, în anii următori, în Sălaj”, a spus Eugen Pop.
Potrivit sursei citate, investiţiile vor viza reţele de apă care nu au fost modernizate prin programul SAMTID.
“În momentul de faţă, se lucrează la caietele de sarcini, iar la sfârşitul acestei luni, vor fi organizate licitaţiile în vederea desemnării constructorilor. Sperăm ca în luna iunie să putem deschide şantierul”, a spus directorul Sucursalei Sălaj a Companiei de Apă Someş.
Investiţiile respective fac parte dintr-un amplu program de modernizare şi extindere a reţelelor de apă pe care Compania de Apă Someş, ca operator regional, îl are prevăzut pentru judeţele Sălaj şi Cluj.
Pentru a putea realiza acest program, operatorul a solicitat, la Bruxelles, acordarea sumei de 197 de milioane de euro din fondurile de coeziune. Din aceşti bani, 70 la sută reprezintă un grant de la Uniunea Europeană, iar diferenţa va fi asigurată din fondurile proprii ale Companiei, de la Guvern, precum şi din bugetele autorităţilor locale şi judeţene prinse în proiect.


Sursa Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !