Comisioane de garantare scăzute

ORADEA – Benficiarii sunt IMM cu până la 250 de salariaţi şi cifră de afaceri sub 50 milioane de euro. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA) a scăzut nivelul comisioanelor de garantare practicate pentru anul 2007.

„Astfel, pentru garanţiile acordate pentru finanţări pe termen scurt, mediu şi lung în cadrul convenţiilor-plafon încheiate cu băncile partenere, ca şi pentru garanţiile acordate pe termen scurt în cadrul convenţiilor de garantare sau de garantare-finanţare, comisionul de garantare este de 1,5%/an, indiferent de moneda în care se acordă garanţia”, ne-a informat Angela Coita, inspector financiar-bancar la FNGCIMM SA.

În cazul convenţiilor de garantare, pentru garanţii pe termen mediu şi lung în lei, valoarea comisionului este de 2%/an, iar în valută de doar 1,6%/an. „Misiunea FNGCIMM este acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare (credite pentru investiţii şi capital de lucru) contractate de IMM de la bănci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, şi acordarea de finanţări directe către IMM-uri. De asemenea, fondul garantează scrisori de garanţie bancară”, a declarat Angela Coita.

Beneficiari

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociaţiile familiale autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi persoanele juridice care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de Legea nr. 346/2004 pentru IMM, respectiv număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250, cifră de afaceri anuală de până la 50 milioane de euro şi active totale de până la 43 milioane de euro.

În plus, beneficiarii eligibili trebuie să aibă capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligaţiilor de plată asumate şi să nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la bănci.

(D.B.)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor