Comisiile locale de fond funciar au fost lovite de harnicie

De M. Hoster
Reactualizat la:
Comisiile locale de fond funciar au fost lovite de harnicie
În ultimele două săptămâni se observă o hărnicie excesivă în rândul membrilor comisiilor de fond funciar din Timiş. În această perioadă, de la asumarea răspunderii din partea Executivului pentru Legile de Fond Funciar, au fost rezolvate un număr de aproape 400 de solicitări de reconstituire a proprietăţii, după ce în ultimul an, până în aprilie, fuseseră rezolvate 835 de solicitări.

Surpriză pentru specialiştii Prefecturii Timiş din domeniul funciar. Comisiile locale de Fond Funciar au fost cuprinse brusc de hărnicie şi au lucrat din plin la rezolvarea problemelor legate de reconstituirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor agricole. Dacă în ultimul an, din mai 2012 până la înceoutul lunii aprilie 2013, fuseseră analizate şi trimise spre Instituţia Prefectului un număr total de 835 de solicitări, în ultimele două săptămâni a crescut brusc numărul de cazuri rezolvate. Nu mai puţin de 385 de asemenea cereri au fost rezolvate de comisiile locale!

Pentru Prefectură creşterea bruscă a numărului de solicitări trimise spre validare înseamnă un volum sporit de activitate. “Dacă această dorinţă de lucru se întâmpla mai des cred că până acum aveam rezolvate toate probleme legate de fondul funciar. Nu ştiu ce s-a întâmplat… comisiile au lăsat deoparte aceste probleme. Acum au găsit terenul necesar restituirii, au reuşit să susţină şedinţele de plen, au făcut procesel verbale, au trimis documentele mai departe. Cred că au considerat că problemele legate de fondul funciar nu sunt urgente”, a declarat prefectul de Timiş, Eugen Dogariu. El a mai spus că în acest moment cererile de restituire au fost rezolvate în proporţie de aproximativ 95%. “Au rămas de rezolvat problemele legate de suprafeţe mai mici, de cererile care nu sunt încă rezolvate sau cele legate de cererile pentru care nu s-au găsit suprafeţele necesare”, a mai spus Dogariu.

Prefectul de Timiş a mai spus că se încearcă urgentarea rezolvării tuturor solicitărilor pe probleme de fond funciar. Dar, circuitul este unul dificil, de durată, presupunerea trecerea pe la mai multe comisii şi ulterior la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor