Comisia de Privatizare a BCR a sesizat Parchetul

Comisia de Privatizare a BCR a sesizat Parchetul pentru scurgeri de informaţii. Membrii comisiei sunt nemulţumiţi de faptul că presa a aflat şi a publicat suma oferită de cei doi investitori rămaşi în cursa pentru privatizarea BCR.

Băncile rămase în finală ceruseră în mod explicit ca aceste informaţii să rămână secrete, până la semnarea contractului de preluare a pachetului de 62 la sută din acţiunile BCR.

Anunţul privind sesizarea parchetului a fost făcut de ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, în cadrul unei întâlniri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii societăţii civile pe tema transparentizării achiziţiilor publice şi contractelor de pribvatizare.

Premierul la rândul său a povestit că, în noaptea în care au fost desemnaţi finaliştii rămaşi în cursa pentru BCR, l-a întrebat pe subalternul său de la Finanţe ce preţ s-a oferit. Sebastian Vlădescu a refuzat, însă, să-i furnizeze această informaţie, explicând că este secretă. Suma oferită a părut, totuşi, a doua zi, în presă.
Regulament de plasare a anunturilor