Comisariatul Militar a fost demolat, incep lucrarile la viitorul centru de afaceri

12Comentarii
Comisariatul Militar a fost demolat, incep lucrarile la viitorul centru de afaceri
Lucrările de demolare a clădirii fostului Comisariat Militar Zonal din centrul Timişoarei, zona unde preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a anunţat că se doreşte ridicarea unui modern centru de afaceri, sunt aproape de final.

„Dorim să începem în acest an centrul de afaceri din mijlocul Timişoarei, de pe strada Sfântul Ioan, din locul Comisariatului Militar”, declara liderul CJT la începutul acestui an. Lucrările de demolare sunt aproape de final.

O parcare subterană cu două nivele, birouri pentru afaceri, sediu pentru Biblioteca Judeţeană şi un spaţiu de informare sunt câteva dintre reperele viitorului Centru de Afaceri din centrul oraşului.

„Va fi o clădire de câteva mii de metri pătraţi, cu mai multe etaje, acum suntem în faza finală a proiectului. Vom începe lucrările de construcţie după ce avem autorizaţia de construcţie, adică la finalul demolării. Apoi trebuie să semnăm contractul de finanţare pe Axa 1 de pe PID cu Ministerul Dezvoltării Regionale ca să avem finanţarea necesară. Deocamdată am depus doar proiectul”, a precizat Ostaficiuc, referitor la viitorul centru de afaceri.

Printre alte investiţii importante promise în acest an în Timişoara se numără şi realizarea unei săli de sport multifuncţionale.

„O altă propunere pentru acest an este legată de proiectul privind maternitatea din Complexul de Sănătate de lângă Spitalul Judeţean, unde va fi şi proiectul Institutului de Cercetare pentru Oncologie, şi unde urmează să mai discut cu domnul primar. Un alt proiect pe care vreau să-l promovez este pornirea unei săli de sport multifuncţionale în Timişoara, de 10.000 de locuri, şi a fost deja o discuţie cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Mai este în discuţii realizarea unui parc de soft în cadrul parcului nostru tehnologic, un proiect despre care am discutat deja cu domnul ministru Valerian Vreme şi urmează stabilirea unui parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

El a mai declarat şi că doreşte să readucă în discuţie realizarea unui spital regional la Timişoara, după apariţia legii privind parteneriatele publice-private, deoarece are deja în vedere o posibilă colaborare cu Regiunea Modena, Italia, ar exista mai multe firme interesate de o astfel de colaborare.

Delia S. Barbu12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor