Comercianţii nu sunt interesaţi de soldări, ci preferă reducerile şi promoţiile

1Comentariu
Comercianţii nu sunt interesaţi de soldări, ci preferă reducerile şi promoţiile
Din acest sfârşit de săptămână am intrat în perioada de soldări. Între 15 ianuarie şi 15 aprilie se desfăşoară, oficial, perioada de soldări la articolele de iarnă. Măsura a fost gândită ca fiind una absolut necesară pentru lichidarea stocurilor de produse rămase nevândute după sezonul de iarnă.

Din păcate, cum în România orice idee bună este însoţită de tradiţia românească, şi la perioada de soldări situaţia e aceeaşi. Pentru un comerciant, operaţiunea de soldări înseamnă un efort birocratic de care nu are nici timp şi nici nevoie să se lege la cap. Cine e interesat de soldări trebuie să anunţe primăria, să declare ce şi cum e cu preţurile reduse, să facă hârtii peste hârtii şi deplasări inutile. În aceste condiţii mulţi renunţă.

De ani de zile nu mai fac soldări. Situaţia e foarte simplă: lansez oferte promoţionale, reduceri, totul e perfect legal şi nu mă mai chinui cu prostiile de acte. Nu mă poate nimeni obliga să fac soldări şi nu reduceri. De câştigat câştig şi eu şi clientul la fel, măcar nu mă mai leg la cap cu inspectorii de la primărie. Decât să depui o hârtie acolo mai bine te duci în săptămâna cât durează în concediu”, ne spunea un patron de magazin dintr-un centru comercial. El nu a vrut să-şi facă public numele sau afacerea pe care o conduce special pentru a nu fi vizitat de inspectorii supăraţi de la primărie.

Majoritatea magazinelor specializate în vânzarea bunurilor de consum, a hainelor sau a electronicelor, spre exemplu, aplică reduceri sau promoţii. Soldurile sunt mai des folosite în domeniul comerţului cu haine, dar birocraţia elimină acest tip de reduceri. Se pare că pentru acest sezon numărul de cereri de soldări depuse la biroul comercial al Primăriei Timişoara a depăşit cu puţin 30.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor