Comercializarea materialelor forestiere

La iniţiativa Ministerului Mediului şi Pădurilor, în cadrul şedinţei de guvern, de miercuri, 29 septembrie, Guvernul României a aprobat proiectul de lege, privind comercializarea materialelor forestiere de reproducere.

Actul normativ stabileşte măsurile referitoare la producerea, comercializarea şi importul materialelor forestiere de reproducere şi transpune adecvat Directiva 1999/105/CE a Consiliului privind comercializarea materialului forestier de reproducere. Această lege vizează asigurarea şi etichetarea clară şi uşor de urmărit a identităţii materialului forestier de reproducere pe întreg fluxul de comercializare, până la utilizatorul final. Proiectul de lege introduce o nouă abordare cu privire la materialul forestier de reproducere supus importului şi exportului şi asigură necesarul de puieţi forestieri pentru împăduririle prevăzute de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi de programele naţionale de împădurire. De asemenea, proprietarii de păduri vor putea utiliza fără dificultăţi materialul forestier de reproducere recoltat din sursele proprii pentru împăduriri şi reîmpăduriri în proprietăţile lor. Alte aspecte privesc descrierea clară a activităţilor de certificare a provenienţei şi de control a materialului forestier de reproducere şi crearea unei transparenţe în ceea ce priveşte identificarea materialului forestier de reproducere pe toată durata comercializării acestuia până la utilizatorul final. Totodată, actul normativ stabileşte, cu exactitate, forma documentelor care însoţesc materialul forestier comercializat, în acord cu prevederile Directivei 1999/105/CE a Consiliului şi elimină noţiunea de utilizare a materialului forestier de
reproducere, element care excede directivei mai sus-mentionate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor