Comedia romantica „Buna! Ce faci?” ruleaza la Timisoara

Comedia romantica „Buna! Ce faci?” ruleaza la Timisoara
Una dintre rarele comedii romantice al cinematografiei româneşti ajunge şi la spectatorii din Timişoara. Începând de vineri, 18 martie, până pe 24 martie, filmul „Bună! Ce faci?”, regizat de Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinema Timiş.

„Bună! Ce faci?” este povestea a doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt. „Gabriel (Ionel Mihăilescu) este pianist, iar Gabriela (Dana Voicu) este patroana unei mici spălătorii de lux. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani, Vladimir (Paul Diaconescu), este mai mult decât intrigat când le descoperă idila”, arată sinopsisul filmului.

Filmul are la bază un fapt real, pe care „Dilema veche” îl semnala la începutul lui 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”. „Printre «cele mai năstruşnice ştiri din 2005», antologate de Corriere della Sera  la începutul lui ianuarie 2006 se afla şi aceasta: o «ea» şi un «el» cam de vârsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe bază de nickname, desigur, dându-se liberi şi endepandanţi. După vreo şase luni de «concubinaj» virtual, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc (în idei, gusturi, valori, etc.) au hotărât să se întâlnească şi «pe viu». La întâlnire, surpriză: au constatat că sunt soţ şi soţie”, astfel sună notiţa din care s-a născut un scenariu scris de Lia Bugnar şi transpus apoi pe ecran de Alexandru Maftei, mai precizează realizatorii.

Muzica originală a filmului este compusă de Dragoş Alexandru. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, „În fiecare zi e noapte”.

Înainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc „Lombarzilor 8” (B1 TV, 2006), câteva episoade din serialul „Un pas înainte” (ProTV, 2007), precum şi lungmetrajul TV „Fii cu ochii pe fericire” (TVR, 1997) şi documentarul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din cadrul emisiunii Mari Români (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în competiţii internaţionale.

„Bună! Ce faci?” este produs de Rollin Studio, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune și cu participarea HBO România.

S.P.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !