Colterm Timişoara pregăteşte disponibilizări, dar construieşte hotel

Consiliul Local Timişoara va supune la vot, în perioada următoare, programul de restructurare a companiei locale de termoficare Colterm SA pentru anul 2010. Acest program prevede, printre altele, disponibilizarea unui număr de 120 de angajaţi. Prefectul de Timiş atrage însă atenţia că SC Colterm face investiţii la Muntele Mic.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat, miercuri, că în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi la societatea de termoficare a constatat că cei de la Colterm investesc într-un hotel pe Muntele Mic, Belavista. Băcală a afirmat că hotelul ar fi fost destinat cantonamentelor echipei de fotbal a Colterm.

Potrivit prefectului, costul total al investiţiei ar fi de 3.000.000 de lei, iar până acum cei de la Colterm ar fi cheltuit pentru acest obiectiv suma de 1.000.000 de lei.

„Am primit un extras al raportului Curţii de Conturi cu privire la verificările efectuate la Colterm. Mi s-a adus la cunoştinţă că nu au fost identificate deficienţe financiare, însă am constatat că societatea deţine un imobil, un hotel pe Muntele Mic. Proiectul iniţial, de acum doi trei ani, prevedea o sumă de 30 de miliarde de lei vechi pentru construcţia acestui hotel şi până în acest moment au fost făcute lucrări de circa 10 miliarde de lei vechi. În condiţiile în care Colterm trece printr-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, ar fi o sugestie din partea mea să îşi vândă această proprietate şi banii obţinuţi să se întoarcă la bugetul local”, a declarat Băcală.

Într-adevăr, situaţia companiei nu este una fericită. Consilierii locali timişoreni urmează să supună spre aprobare programul de restructurare a societăţii Colterm pentru anul 2010. Printre măsurile propuse se numără şi desfiinţarea unui număr de 120 de posturi din totalul de 1.218, reducerea schemei suprastructurii la nivel de execuţie, transformarea, comasarea şi reorganizarea unor departamente, precum şi externalizarea unor activităţi, cum ar fi cele de citiri contoare, facturare sau încasare facturi.

Directorul general al SC Colterm SA, Aurel Matei, spune că investiţia de la Muntele Mic a fost demarată în urmă cu mai mulţi ani, când nu se afla el la conducerea companiei, şi că se va renunţa la… planurile de vacanţă, pentru că hotelul ar fi fost pentru personal. „Este o investiţie nefinalizată, începută acum mai mulţi ani, acum patru-cinci ani, pe sursele proprii, la vremea respectivă, ale Colterm, nu cu bani de la bugetul local. În 2005 a început investiţia, era un vechi hotel, Belavista, o casă de recreere. Până acum s-au investit 1.315.000 de lei, dar a rămas în roşu. Imobilul este ridicat, dar nu este finalizat şi se va scoate la licitaţie. Nu are nimic cu echipa de fotbal, era o casă de vacanţă, de recreere, pentru personal. Echipa de fotbal nu mai există, am desfiinţat-o. Nu are nimic programul de restructurare cu cabana, principalul nostru obiect de activitate este producerea şi distribuirea de energie termică”, a explicat Matei.

Viceprimarul Sorin Grindeanu a precizat că lucrarea referitoare la construcţia unui hotel pe Muntele Mic, din fondurile proprii ale societăţii de termoficare, a fost aprobată şi demarată în 2005, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie al Colterm. Ulterior, construcţia a fost sistată, din motive financiare, iar de la începutul acestui an au fost demarate procedurile pentru vânzarea acestei construcţii nefinalizate, lucru care va fi supus aprobării Consiliului Local Timişoara, spune Grindeanu. Reprezentanţii primăriei spun că au în vedere şi vânzarea bazei sportive de la CET Sud.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase