Colterm are 1900 de cereri de debransare

63Comentarii
Colterm are 1900 de cereri de debransare
La societatea de termoficare din Timişoara au ajuns, până acum, nu mai puţin de 1900 de solicitări de deconectare de la sistemul centralizat de încălzire, potrivit directorului general al Colterm, Aurel Matei. Cei care locuiesc în blocuri în care nu mai există debranşaţi nu au nicio şansă să primească aviz favorabil, dar unii… taie ţevile ilegal, au constatat reprezentanţii Colterm.

În momentul de faţă sunt 1900 de solicitări de debranşare, este recensământul final. Unele sunt aprobate, altele nu. Asta înseamnă că faţă de 11 la sută debranşări, faţă de situaţia iniţială din Timişoara, în momentul de faţă au mai crescut cu încă patru procente debranşările. Faţă de situaţia iniţială, asta însemnând anii 90, sunt debranşate 15 la sută dintre apartamentele din Timişoara. Sau cu tot cu aceste cereri ar trebui să fie 15 la sută”, a declarat, luni, Matei. Totodată, sunt şi cereri de debranşare temporară, a precizat reprezentantul Colterm.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat recent că foarte multe persoane  care vor să se deconecteze de la sistemul de termoficare se plâng că procedura de debranşare este extrem de complicată şi durează mult. De asemenea, zeci de timişoreni au reclamat societatea Colterm, din cauza serviciilor oferite, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, afirma Băcală.

Directorul Colterm spune că procedura de debranşare este stabilită prin reglementările ANRSC şi printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara. „E adevărat că foarte multă lume depune cereri, dar înainte de a depune cereri nu se interesează de condiţiile de debranşare. Unele se pretează a fi aprobate, acolo unde s-au debranşat foarte mulţi. Acolo unde nu sunt apartamente debranşate pe o scară este normal ca noi să dăm aviz negativ”, a mai declarat Matei.

Totuşi, directorul Colterm a afirmat că unele persoane s-au debranşat fără să primească vreun aviz în acest sens, lucru descoperit de reprezentanţii societăţii după o perioadă de timp. „Nu spun la nimeni, îşi taie ţevile şi gata!”, a explicat Matei. „Pe cei care s-au debranşat trebuie să-i depistăm, consecinţele le suportă ceilalţi de pe scară care rămân la sistemul centralizat, ceilalţi riscă să plătească mai mult. Pe cei care se debranşează fără aprobare teoretic ar trebui să-i amendăm...”, a mai atras atenţia Matei.

Directorul societăţii de termoficare preconizează vremuri sumbre şi în cazul celor care optează pentru centrale pe gaz. „Cei care îşi montează centrale vor avea şi ei probleme, cu certitudine, pentru că preţul gazului va trebui să se alinieze la cel din Uniunea Europeană, inclusiv preţul gazului intern, şi atunci va fi cu totul şi cu totul alt preţ. Şi se mai intenţionează de asemenea ca pentru fiecare cazan să se plătească o taxă pe emisiile de noxe. Noi plătim o asemenea taxă”, a declarat directorul general al Colterm.

Oricum, cert este că multe persoane vor avea mari dificultăţi în a plăti facturile la întreţinere la iarnă. Conştientă de acest lucru este şi conducerea Colterm. „Aşa cum eu am greutăţi să plătesc furnizorii, aşa şi populaţia va avea greutăţi la plată. Probabil că vor fi întârzieri mai mari…”, a conchis Aurel Matei.63Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor