Şcolile trebuie asigurate

Şcoli
Şcoli
BUCUREŞTI – Elevii ar putea fi asiguraţi pentru accidentele care se produc în şcoli. Propunerea a fost făcută de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ANACIP), Şerban Iosifescu.

Astfel, unităţile de învăţământ nu ar mai fi nevoite să plătească despăgubiri, în cazul în care ar fi acţionate în instanţă de către părinţi pentru accidentele suferite de copiii acestora. Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu a răspuns, încă, acestei propuneri.

Contractele de asigurări pentru elevi ar putea fi încheiate atât pentru accidentele produse în timpul orelor sau în pauze, dar şi pentru cele care au loc în excursii sau în timpul întrecerilor sportive.

“În partea civilă, materială e bine să existe această asigurare pentru a se evita situaţiile neplăcute ca într-o acţiune judecătorească îndreptată împotriva şcolii, să i se blocheze fondurile sau să i se pună sechestru pe patrimoniu”, a declarat Şerban Iosifescu, preşedintele ANACIP.

Poliţele de asigurare ar urma să fie încheiate fie la nivel naţional, pentru toate şcolile, fie de către fiecare unitate de învăţământ în parte. Directorii şcolilor agreează ideea, dar susţin că bugetele pe care le au în prezent la dispoziţie nu pot acoperi costurile unor contracte de asigurări.

“Nu ştiu dacă este normal să încheiem noi aceste asigurări, noi ca şcoală. Noi avem un mic fond de autogospodărire, dar e benevol, nu poate să asigure aceste contracte, pentru că sunt nişte sume plătite lunar”, a declarat Victoria Barbu, directorul Şcolii nr. 11 din Bucureşti.

Agenţia Naţională pentru Asigurare Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a făcut această propunere după ce mai mulţi elevi au fost victimele unor accidente în şcoli.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor