Şcolile din Timiş cu puţini elevi nu se vor închide, ci îşi vor pierde personalitatea juridică

7Comentarii
Şcolile din Timiş cu puţini elevi nu se vor închide, ci îşi vor pierde personalitatea juridică
Comasarea claselor şi reorganizarea şcolilor, măsurile adoptate de Ministerul Educaţiei pentru eficientizarea costurilor din învăţământ, cauzează nedumerire şi în rândul elevilor şi părinţilor acestora din Timiş. Inspectorii şcolari timişeni însă susţin că unităţile de învăţământ nu se vor desfiinţa, iar comasarea se va aplica în cazul claselor gimnaziale care au învăţământ în limbile minorităţilor naţionale şi un număr mic de elevi.

Conform inspectorului şcolar general pe judeţul Timiş, Mariana Eftimie, şcolile cu un număr redus de elevi nu se vor desfiinţa din luna septembrie, ci îşi vor pierde doar personalitatea juridică. Asta înseamnă că vor rămâne fără director şi ştampilă şi vor deveni adiacente şcolilor mai mari din zonă, dar nu se vor închide. Este vorba în principal de şcolile care care au un număr mai mic de 200 de elevi la clasele gimaziale şi 100 de elevi la clasele primare. În pericol de închidere sunt doar unele şcoli din mediul rural, dar numai în cazul în care nu sunt izolate sau nu se află mult prea departe de o altă unitate de învăţământ, mai mare.

Mai apoi, comasarea se va aplica începând cu anul şcolar 2010/2011 claselor gimnaziale care au învăţământ în limbile minorităţilor naţionale şi un număr mic de elevi. Acestea ar urma să fie comasate cu clase unde se învaţă numai în limba română, dar elevii vor avea de studiat în plus trei ore de limbă maternă şi una de istoria minorităţilor. Mariana Eftimie a declarat că se va întâlni în cursul acestei săptămâni cu reprezentanţii minorităţilor germană, maghiară, sârbă şi ucraineană, pentru a discuta despre viitorul plan de şcolarizare.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor