Şcoli europene cu bani în buzunar

Şcoli europene cu bani în buzunar
TIMIŞOARA - Şcolile din Timiş se pot înscrie la competiţia „Şcoală Europeană”. Câştigarea acestui titlu aduce şcolii atât recunoştere pe plan naţional, cât şi ceva bani care pot fi cheltuiţi în folosul elevilor. Interviu 

Acum, în Timiş, patru şcoli beneficiază de acest titlu, iar restul îşi pot depune dosarul până în data de 28 martie la Ministerul Educaţiei pentru obţinerea acestui titlu. „Criteriul cel mai important este calitatea activităţiilor derulate de o şcoală, implicarea elevilor în activităţi, împlicarea părinţilor, implicarea comunităţii locale, un alt criteriul este cel al calităţii parteneriatului, acestea sunt câteva dintre criteriile care intră în fişa de evaluare a criteriului naţional în cadrul competiţiei Şcoală Europeană. Este important că se pune accent pe modul în care şcoala îşi face vizibil proiectul la nivelul comunităţii, este foarte importantă imaginea unităţii de învăţământ în comunitate”, ne-a spus Marin Popescu, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş. Unităţile şcolare care reuşesc să obţină certificatul de Şcoală Europeană primesc fonduri importante de la Ministerul Educaţiei. „Începând din anul 2007 Ministerul Educaţiei a alocat pe lângă acea recunoaştere la nivel naţional, a certificatului de Şcoală Europeană pe o perioadă de tei ani şi un cec în valoare de 4.500 lei fiecărei unităţi câştigătoare din ţară. Anul trecut au câştigat două unităţi din Timiş, este vorba despre Colegiul Naţional Coriolan Brediceanu din Lugoj şi Grupul Şcolar Electrotimiş. La nivelul judeţului, până în acest moment, avem patru unităţi de învăţământ care au cerificat de Şcoală Europeană, este vorba de cele două amintite, de Liceul N. Lenau şi de Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara. Anul acesta expiră certificatul pentru Colegiul Naţional Bănăţean şi din discuţiile avute cu ei şi-au arătat disponibilitatea de a candida din nou pentru obţinerea acestui certificat de Şcoală Europeană”, ne-a spus Marin Popescu, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !