Colegiul National C.D. Loga va fi renovat anul viitor

De B.A.M.
Reactualizat la:
Colegiul National C.D. Loga va fi renovat anul viitor
Colegiul National C.D. Loga va fi renovat anul viitor
Clădirea Colegiului Naţional C.D. Loga din Timişoara este un real pericol pentru elevi şi dascăli, motiv pentru care prestigioasa unitate şcolară ar putea să nu primească aviz sanitar de funcţionare în acest an. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dă asigurări imobilul va intra în reparaţii capitale de anul viitor.

În acest moment o echipă de deţinuţi efectuează lucrări de reparaţii, însă acest lucru nu este suficient, afirmă Robu.

„La şcoli s-au efectuat lucrări şi alte lucrări sunt în curs de efectuare. Din păcate starea unor clădiri a fost foarte proastă încât în timpul scurt avut la dispoziţie nu vom reuşi să asigurăm ca toate şcolile să fie pregătite aşa cum s-ar cuveni. Clădirea Colegiului Naţional C.D. Loga a ajuns într-o stare extrem de proastă, una devărat pericol pentru elevi, profesori şi toţi cei care intră în şcoală. Acolo se impune o reparaţie capitală pe care o vom face în 2013. Am intervenit acum cu lucrări care nu sunt chiar uşoare şi remediem ceea ce era chiar de remediat în regim de forţă majoră. Starea şcolii însă nu va fi una la nivelul a ceea ce ar trebui să fie”, a declarat Robu.

El a precizat că reparaţiile s-au concentrat pe remedierea pericolelor iminente, dar este nevoie de o lucrare capitală.

„Am făcut reparaţii şi la scări şi la acoperiş, la conducte şi la demisol. Dar toate aceste reparaţii sunt în regim de reparaţii curente. Sunt lucrări foarte grele care ar fi necesitat altă abordare. Ele ar fi trebuit să fie făcute în regim de reparaţie capitală. Dar nu mai putem aştepta un an pentru că starea lucrurilor acolo este un pericol. Lucrările nu sunt gata, dar trebuie remediat orice e pericol, indiferent de cât costă. La anul va intra pe reparaţie capitală, obligatoriu. Dacă nu vom reuşi să atragem fonduri fie europene, fie guvernamentale, atunci vom aloca fonduri proprii. La Lenau nu e aşa de gravă situaţia, dar nici acolo nu e bună. Am mai remediat la Lenau câte ceva şi curţile le vom nivela”, a mai spus Robu.

Înainte de începerea lucrării este însă nevoie de efectuarea unui proiect şi de selecţia prin licitaţie a firmei executante, lucru care ar putea dura şi şase luni.

Colegiul C.D. Loga intra in reparatii. Primarul acuza PDL ca a blocat fondurile europene

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor